Trivić je zakukala nakon usvajanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici: “Kome je ovo trebalo?”

Trivić je zakukala nakon usvajanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici: “Kome je ovo trebalo i kome ovo odgovara, pokazaće vrijeme”, izjavila je Jelena Trivić, predsjednica Narodnog fronta, nakon današnjeg glasanja u Ujedinjenim nacijama o Rezoluciji o Srebrenici. Reakcije nakon današnjeg izglasavanja konstantno pristižu.

Trivić dodaje:

„Za 84 i 103 zemlje koje nisu podržale Rezoluciju o Srebrenici, ukazuje na činjenicu da je značajan manjinski broj zemalja u Ujedinjenim nacijama odlučio da uradi ono zbog čega je i pokrenuta Rezolucija o Srebrenici i ono što je njen stvarno cilj: stavljena je etiketa na čitav srpski narod.

Umjesto da svi zajedno krenemo naprijed, trideset godina od rata ponovo smo se vratili na početak“, razočarana je Jelena Trivić, predsjednica Narodnog fronta nakon današnjeg glasanja u Ujedinjenim nacijama.

„Da li će Bošnjaci nakon rezolucije živjeti bolje? Neće! Da li će Srbi nakon rezolucije živjeti bolje? Neće! Generacije su nam zarobljene u devedesetim godinama prošlog vijeka, dok čitav svijet nezadrživo juri naprijed.

Kome je ovo trebalo i kome ovo odgovara pokazaće vrijeme, ali definitivno je došlo do ozbiljnog istorijskog revanšizma“, dodala je Trivićeva.

Dodaje da je došlo do ozbiljnog istorijskog revanšizma, tvrdeći da Njemačka pokušava oprati svoju prljavu prošlost. Trivić ističe da su Srbi osjetili njemački revanšizam u Prvom svjetskom ratu, kao i tokom Drugog svjetskog rata kada su podržali Hitlera, a kasnije su se ponovo svetili Srbima putem NDH.

ČITAJTE I OVO: Željka Cvijanović nakon usvajanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici: “Upozoravala sam…”

ČITAJTE I OVO: Denis Bećirović nakon što je UN usvojio Rezoluciju o genocidu o Srebrenici: “Za Vučića imam poruku”

ČITAJTE I OVO: Državni delegat Zlatko Miletić nakon usvajanja Rezolucije o Srebrenici: “Dragi moji, molim vas…”

ČITAJTE I OVO: Kakve riječi Željka Komšića nakon usvajanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici: “Uprkos nervozi dijela zvaničnika iz RS, u ovom historijskom trenutku nisu naročito bitni”

ČITAJTE I OVO: Kakve poruke iz Nizozemske nakon usvajanja Rezolucije o Srebrenici, Pervan: “Historijski trenutak za Bosnu i Hercegovinu!”

„Da je teško, teško je. Da je kraj, nije!

Borba se nastavlja, a etiketa koju su danas zalijepili jednom slobodarskom narodu će biti skinuta i brže nego što mnogi to misle.

Za to vrijeme, u istoj toj Njemačkoj, neskriveni nacisti oličeni u stranci AfD izlaze na izbore, a možda uskoro i preuzmu vlast“, zaključuje Jelena Trivić.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.