Veoma razočaravajuća praznična vremenska prognoza bh. meteorologa

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno vedro. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove ima magle.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica -1; Bihać, Bugojno, Sokolac 6; Sanski Most, Široki Brijeg, Srebrenica 7; Sarajevo 8; Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Grude, Livno, Tuzla 10; Zenica 12; Trebinje 15; Neum 16; Mostar 17; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 946 hPa, za 2 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

BIOPROGNOZA: Biometeorološka prognoza je povoljna. Duži sunčani intervali pozitivno će djelovati na raspoloženje većine populacije, a hronični bolesnici i meteoropati neće imati jačih tegoba.

Nakon svježijeg jutra, tokom dana će, sa umjerenim porastom temperatura zraka, biti ugodnije i prikladno za boravak na otvorenom.

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni.

U Hercegovini vjetar poslije podne u skretanju na zapadni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 17 do 22, na jugu do 25 °C.

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dnevna temperatura oko 19 °C.

Nedjelja: Bosni i Hercegovini sunčanije prije podne. Jači razvoj oblačnosti u drugoj polovini dana širom zemlje će usloviti pljuskove i slabu grmljavinu. Bez padavina na jugu.

Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C, na jugu zemlje do 24°C.

Ponedjeljak: U Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 20°C.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.