Vremenska prognoza: Skoro za cijelo područje BiH upaljen alarm, narednih dana pljuskovi i grmljavine

Vremenska prognoza pokazuje da će u Bosni i Hercegovini danas će biti umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme, povremeno uz lokalne pljuskove i slabu grmljavinu.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15 stepeni, na jugu zemlje do 18 stepeni Celzijusovih.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27 stepeni, na jugu zemlje do 29.

UPALJEN METEOALARM

Za skoro cijelo područje zemlje, osim krajnjeg istoka Hercegovine, danas je upaljeno žuto upozorenje zbog grnljavinskog nevremena.

Na području sarajevske regije očekuje se grmljavina, a lokalno su mogući i pljuskovi. Žuto upozorenje za Sarajevo je na snazi od 12:00 do 18:00 sati.

Dalje je navedeno da će žuti meteoalarm u Mostaru biti na snazi od 13:00 do 16:00, Tuzli od 12:00 do 17:00, a u Bihaću od 12:00 do 15:00 sati.

Zbog grmljavine praćene kišom žuti meteoalarm je najavljen i za područje Foče, Livna, Banjaluke i Prijedora.

“Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni da se mogu pojaviti oluje sa grmljavinom. Budite posebno pažljivi u izloženim područjima, kao što su planine, šume i otvoreni tereni. Smetnje u vanjskim aktivnostima su moguće”, upozorenje je Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

PROGNOZA ZA NAREDNE DANE

U utorak u Bosni sunčanije prijepodne. U poslijepodnevnim satima se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15 stepeni, na jugu zemlje do 18. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 32.

U srijedu u Bosni sunčanije prijepodne. U poslijepodnevnim i večernjim satima se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina u sjevernim područjima. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16 stepeni, na jugu zemlje do 20. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33 stepena.

U četvrtak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne u Bosni se očekuju lokalni pljuskovi. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 23, a dnevna od 24 do 30, na jugu do 33 stepena.

U petak se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 24, a dnevna od 24 do 30, na jugu do 32 stepena.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.