Vučić nedvosmislen: Situacija sa Kosovom i RS “upitna”, neću da lažem narod i da kažem da će situacija biti lakša!

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je da se “komplikuju stvari” oko Kosova i RS.

On je pozvao Srbe na Kosovu da glasaju za Srpsku listu na izborima 14. februara, navodeći da je važno da imaju svoje predstavnike u “privremenim organima vlasti” koje bi kako je rekao, “mogle da drže sigurnu i čvrstu vezu sa svojom Srbijom”.

Komentarišući izjavu bivšeg kosovskog premijera i lidera Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja o ujedinjenju svih Albanaca, Vučić je kazao da je Haradinaj “veoma opasan čovjek” koji ne laže kada govori o ujedinjenju Kosova i Albanije.

“Oni sve vrijeme idu s tim, samo je pitanje kad će doći do zida”, kazao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u Pančevu, gdje je prisustvovao prikazu sposobnosti dijelova jedinica Vojske Srbije (VS).

Dodao je da mu Haradinaj “drugi put” prijeti rušenjem s vlasti, i da je to prvo, kako se izrazio, “obećao” do Svetog Nikole 2019. kad su bili protesti u Beogradu.

“Uvijek je to moguće, Haradinaj je ozbiljan političar i veoma opasan čovjek, u svakom smislu. Suviše sam mali da bih mogao da se suprotstavim svima u okruženju ili najvećoj svjetskoj sili koja od nas zahtjeva međusobno priznanje, ali sam dovoljno veliki da ne učestvujem u ponižavanju sopstvenog naroda ili u rušenju sopstvene države”, kazao je Vučić.

Vučić je dodao i da je Srbija spremna na dijalog, pod pokroviteljstvom EU, poštujući stav i SAD, ali i Rusije i Kine, ali i, kako je rekao, sebe.

“Da dozvolim da Srbiju ponižavaju i da dozvolim da neko Srbiji uzme sve, a da za to ne dobije ništa sem tapšenja po ramenu, ja to neću da radim. Ali neću ni da lažem narod i da kažem da će situacija biti lakša. Biće sve teža. Jer su njihovi sukobi u svjetskim okvirima sve teži”.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.