Zastupnik Bundestaga Adis Ahmetović bez dlake na jeziku progovorio o Karić i poentirao: “Benjamina je gradonačelnica koja ne pripada nijednom od konstitutivnih naroda. Ona je jedna od takozvanih „Ostalih“”

Zastupnik Bundestaga Adis Ahmetović oglasio se porukom na Facebooku nakon što je stigao u Sarajevo.

“Malo” balkansko putovanje počinje!

Prvu sedmicu parlamentarne pauze koristim da posjetim tri zemlje iz regiona kao spoljnopolitički službenik i izvjestilac za zapadni Balkan za zastupničku grupu SPD-a u Bundestagu u Odboru za vanjske poslove.

Počet ću u Sarajevu. Njemačka je najvažniji politički i ekonomski partner za Bosnu i Hercegovinu. Uživamo najveće povjerenje ogromne većine ljudi – zalažemo se za nadu i perspektivu.

Bio sam tim sretniji što sam danas ugošćen od strane gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić rođ. Londrc.

Zemlja je zahvalna na proglašenoj “prekretnici”, o kojoj je jučer zvanično odlučio Bundestag. Benjamina je gradonačelnica koji ne pripada nijednom od konstitutivnih naroda. Ona je jedna od takozvanih „Ostalih“.

Njena vodilja, pokretačka snaga njenog rada: Želi predstavljati sve u glavnom gradu BiH, bez obzira na vjeru, etničko porijeklo itd. Ovo kosmopolitsko Sarajevo uzor je cijeloj regiji.

Ovim putem želim svima koji slave: Bajram šerif mubarek olsun”, napisao je Ahmetović na Facebooku.

“Njemački Bundestag usvojio je historijsku Rezoluciju pod nazivom ‘Podrška BiH na putu ka boljoj budućnosti’.

Jedan od najzaslužnijih je Adis Ahmetović, zastupnik u Bundestagu i izvjestitelj njemačkog SPD-a u odboru za vanjsku politiku, koji je jedan od predlagača Rezolucije i moj današnji gost.

Izuzetno je zadovoljstvo razgovarati sa mladim i energičnim Adisom čije se djelovanje ne svodi samo na priču o europskoj BiH nego konkretno djelovanje na tom putu”, napisala je gradonačelnica Karić putem Facebooka.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.