Zastupnik njemačkog Bundestaga Josip Juratović jako oštro o Zoranu Milanoviću zbog Adisa Ahmetovića: “Posljedice će opet snositi Hrvati u BiH”

Zastupnik SPD-a u Bundestagu Josip Juratović reagirao je na izjave predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića prema njegovom stranačkom kolegi Adisu Ahmetoviću, te prema ostalim članovima Bundestaga.

Juratović je oštro osudio Milanovićev način kojim se osvrće na politički rad njegovih kolegica i kolega.

“Komunikacija zasnovana na uvredama, rasističkim izjavama koje više priliče jednom ultradesničaru nego demokrati samo pogoršava odnose u ovako osjetljivim vremenima.

Politika svadljivosti, dizanje međuetničkih netrpeljivosti, prepucavanja bez sadržaja, posljedice će opet snositi narodi u BiH a ponajviše Hrvati”, naveo je Juratović.

Kako je rekao, njemačke institucije su dovoljno jake da ne podliježu lobistima već se orijentiraju prema situaciji koja trenutno vlada u BIH.

“Poučeni ratom u Ukrajini trenutno širom EU se stvorila jaka osjetljivost po pitanju integriteta i suvereniteta jedne države koji svojom retorikom u BiH ozbiljno narušavaju Milorad Dodik, ali i predsjednik Milanović koji podržava Dragana Čovića na suradnju s Dodikom.

Iako sa svojim ograničenim ovlastima ne reprezentira vanjsku politiku Hrvatske svojim izjavama šteti ugledu republike Hrvatske kako u EU tako i prema svojoj prvoj susjednoj zemlji BiH s kojom Hrvatska dijeli najdužu granicu”, dodao je Juratović.

Naglasio je da je Ahmetović socijaldemokrat kao i on i njima je pravo, jednakost i sloboda temelj demokratskog svjetonazora pri čemu sloboda znači i slobodu drugačijeg mišljenja.

“Iako s pojedinim političkim stavovima kolege Ahmetovića ne slažem, ja poštujem njegovo osobno pravo podržavanja Željka Komšića te indirektno Bakira Izetbegovića kao što on respektira moje pravo da podržim našu sestrinsku stranku SDP i njenog kandidata Denisa Bećirovića.

Time očekujem da tenzije koje se neopravdano stvaraju oko normalnog procesa demokratskog sistema a to je natjecanje ideja i argumenata za bolji život svih građanki i građana BIH smanje i pozivam da se svi uključe u diskusiju kako stvoriti bolje životne uvjete u nikad složenijoj situaciji BIH”, zaključio je Juratović – prenosi N1.

Podsjećamo, Ahmetović je nekoliko puta bio na meti izjava Zorana Milanovića.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.