Zmaj Anel Ahmedhodžić na pragu prelaska u engleski klub arapskog princa koji je jedan od najbogatijih na Otoku

Portal Bhdijaspora.net je kontaktirao oca mladog igrača koji nam je potvrdio da je Ahmedhodžić vrlo blizu prelaska u engleski klub.

Bosanskohercegovački fudbalski reprezentativac Anel Ahmedhodžić na pragu je da postane novi član Sheffield Uniteda, a uskoro bi vijest trebala iti potvrđena na zvaničnim stranicama ovog vrlo popularnog kluba.

Nakon epizode za zaborav u francuskom Bordeauxu, gdje je polusezonu proveo na posudbi i doživio ispadanje u niži rang, Ahmedhodžić se vratio u Malmo i izgleda ostvario veliki transfer.

Iako ide u drugi rang takmičenja u Engleskoj, popularni Championship, tu ga čeka jedna od najpopularnijih ekipa.

Naime, Sheffield United je u vlasništvu prijestolonasljednika u Saudijskoj Arabiji Abdullaha bin Mosaada bin Abdul Aziza Al Sauda, sina arapskog princa.

S takvim finansijskim mogućnostima popularne Oštrice su glavni favorit za ulazak u Premiership, tako da Ahmedhodžića sigurno očekuje velika borba za ulazak u elitu – javlja Klix.

Portal Bhdijaspora.net je kontaktirao oca mladog igrača koji nam je potvrdio da je Ahmedhodžić vrlo blizu prelaska u engleski klub.

Ahmedhodžić se u ponedjeljak pojavio na ljekarskim pregledima na kultnom Bramall Laneau, gdje je kompletirao sve potrebne procedure i postao novim članom Oštrica.

Da je došlo do dogovora ekipa naveo je i najugledniji novinar Fabrizio Romano koji tvrdi kako su Sheffield i Malmo dogovorili transfer u iznosu od tri miliona funti.

Ahmedhodžić je već danima u Engleskoj, a ekipa je u Portugalu na pripremama. Uskoro će im se pridružiti i standardni reprezentativac BiH.

Ahmedhodžić je treće pojačanje Sheffielda za novu sezonu. Oštrice su dovele golmana Adama Daviesa te jednog od najtalentovanijih nogometaša Manchester Cityja Tommyja Doylea koji je stigao na posudbu.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.