Zmaj ogrnut zastavom Bosne i Hercegovine predstavljen u brzorastućem engleskom klubu: Anel Ahmedhodžić je i zvanično novi igrač Sheffielda!

Bosanskohercegovački reprezentativac Anel Ahmedhodžić stigao je u Portugal i tu je potpisao ugovor sa Sheffield Unitedom, a čuveni klub s Bramall Lanea predstavio ga je na sjajan način.

Od ponedjeljka traje transfer Ahmedhodžića iz Malmoa u Sheffield. Mladi bh. stoper je konačno prešao u Englesku, a transfer među Oštrice sada je ozvaničen.

Sheffield United je na sjajan način predstavio Ahmedhodžića. Objavili su videosnimak iz zraka u kojem naš reprezentativac ogrnut u zastavu Bosne i Hercegovine šeta ka golu i najavljuje ulazak u klub.

Snimak je nastao danas u Portugalu, gdje se Sheffield United sprema za novu sezonu u Championshipu u koju ulazi kao glavni kandidat za promociju u elitni rang engleskog nogometa.

Iz kluba su ga nazvali “bosanska oštrica”. Naravno, razlog je stogodišnji nadimak Sheffield Uniteda kojeg zovu Oštrice.

Iako ide u drugi rang takmičenja u Engleskoj, popularni Championship, tu ga čeka jedna od najpopularnijih ekipa iz grada u kojem je nogomet nastao te jedan od najbogatijih klubova na cijelom otoku.

Naime, Sheffield United je u vlasništvu prijestolonasljednika u Saudijskoj Arabiji Abdullaha bin Mosaada bin Abdul Aziza Al Sauda, sina arapskog princa.

S takvim finansijskim mogućnostima popularne Oštrice su glavni favorit za ulazak u Premiership, tako da Ahmedhodžića sigurno očekuje velika borba za ulazak u elitu.

Malmo će inkasirati nešto više od tri miliona eura – javlja Klix.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.