Zoran Tegeltija odgovorio Mati Frankoviću: “Ne razumijem zašto se gradonačelnik Dubrovnika ne raduje izgradnji aerodroma u Trebinju”

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija zaprimio je pismo gradonačelnika Dubrovnika Mate Frankovića koje se odnosi na donošenje Memoranduma između Savjeta ministara i Vlade Srbije kojim se “utvrđuju osnovni pravci buduće saradnje, s ciljem realizacije projekta ‘Izgradnja aerodroma Trebinje'”, potvrđeno je u Kabinetu predsjedavajućeg Savjeta ministara.

Na pitanje da prokomentariše pismo Frankovića u kome traži da bude obustavljena izgradnja aerodroma u Trebinju, Tegeltija je rekao da zahvaljuje gradonačelniku Dubrovnika na podsjećanju na potpisani Sporazum prekogranične saradnje između Savjeta ministara i Republike Hrvatske, koji je posebno važan za građane BiH kada je riječ o izgradnji odlagališta radioaktivnog otapada u Trgovskoj gori a koja ni malo ne doprinosi unapređenju dobrosusjedskih odnosa.

Predsjedavajući Savjeta ministara naglasio je da izbor lokacije za odlagalište u najmanju ruku poteže ne samo ekološki značajno pitanje, nego i pitanje ugrožavanja zdravlja građana koji naseljavaju ovu regiju.

“Savjet ministara i ja kao predsjedavajući od početka svog mandata opredijeljeni smo da, u skladu sa svojim nadležnostima, zajedno sa vladama entiteta radimo na unapređenju privrednog ambijenata oba entiteta, ali i za jačanje regionalne saradnje”, istakao je predsjedavajući Tegeltija.

On je iskazao spremnost za razgovor sa Vladom Hrvatske i drugim zemljama regiona o svim otvorenim pitanjima koja postoje, kao i o svim oblicima saradnje koja su od značaja za sve građane.

“Radujem se uspjehu i napretku svake zemlje koja radi za dobrobit svojih građana.

Posebno se radujem uspjesima naših susjeda, jer njihov napredak znači napredak i za nas u BiH.

Ne razumijem zašto se gradonačelnik Dubrovnika ne raduje izgradnji aerodroma u Trebinju s obzirom na ekonomski značaj koji njegova izgradnja ima ne samo za Trebinje, već i za BiH”, rekao je Tegeltija.

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković uputio je jučer dopis Vijeću Ministara BiH i predsjedavajućem Tegeltiji povodom donošenja Memoranduma između VM BiH i Vlade Srbije kojim se “utvrđuju osnovni pravci buduće saradnje, s ciljem realizacije projekta Izgradnja aerodroma Trebinje”.

U dopisu je poručio da se odmah obustavi izgradnja ovog aerodroma.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić ranije je poručio Biseri Turković, ministrici vanjskih poslova BiH da ne odmaže, ako već neće pomoći. A slično je poručio i dubrovačkom gradonačelniku.

“Ja sam za to da se svi uslovi ispune, ali isto tako bez uplitanja politike.

Nema potrebe za suvišnim komentarima da će gradnja aerodroma u Trebinju uticati na izvorište rijeke“, rekao je Ćurić komentarišući to što je dubrovački gradonačelnik Mato Franković zatražio od Savjeta ministara da zaustavi izgradnju aerodroma u Trebinju.

On je dubrovačkom gradonačelniku uputio poruku da ne smeta, ako ne može da pomogne u izgradnji aerodroma u Trebinju.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.