in ,

Ambasador Rusije u BiH Igor Kalabuhov: “Vrijeme je za zatvaranje OHR-a, smatramo da se ovaj institut nakon 25 godina mora zatvoriti”

Ambasador Rusije u BiH Igor Kalabuhov izjavio je danas da je principijelan stav njegove zemlje da je vrijeme za zatvaranje OHR-a u BiH

Ambasador Rusije u BiH Igor Kalabuhov izjavio je danas da je principijelan stav njegove zemlje da je vrijeme za zatvaranje OHR-a u BiH.

“Smatramo da se ovaj institut nakon 25 godina mora zatvoriti i da sve strane u BiH treba da imaju mogućnost da se slobodno dogovaraju kakvu BiH žele”, rekao je Kalabuhov novinarima nakon sastanka sa gradonačelnikom Istočnog Sarajeva Ljubišom Ćosićem.

Ruski ambasador istakao je da se radi o principijelnom stavu Ruske Federacije koji ne zavisi od ličnosti visokog predstavnika.

Podsjetimo, NSRS usvojila je jučer u Banja Luci zaključke u vezi sa ocjenom rada visokog predstavnika, a reakcije i dalje ne prestaju pristizati.

Više detalja otkrijte klikom na OVAJ LINK.

Direktor Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije: Ovo je posljednja šansa Miloradu Dodiku da “mirno” ode…

Sin nedavno preminulog Đorđa Balaševića podijelio emotivnu poruku prvi put nakon očeve smrti