in ,

Arijana Memić reagovala na pismo Sebije Izetbegović i Enre Mehmedike Suljić: “Pravi ljekari ne prijete tužbama”

Nedugo nakon pisma oglasila se i Dženanova sestra Arijana

Arijana Memić, sestra stradalog Dženana Memića, odgovorila je na otvoreno pismo koje potpisuju direktorica Klinuičkog centra univerziteta u Sarjaevu Sebija Izetbegović i direktorica Discipline za nauku i nastavu u ovoj medicinskoj instituciji Enra Suljić, a koje su sa KCUS-a uputili njenom ocu Murizu Memiću.

Nakon posljednjih izjava Muriza Memića, jutros su se oglasili iz KCUS-a, odakle su poručili da podržavaju njegovu borbu da dođe do istine i da se kazne počinioci pravnom regulativom i sistemom.

“Podržavamo sve istražne radnje i postupke koji se temelje na činjenicama, ali ovakva spekulativna i insinuirana obraćanja nanose štetu ne samo nama, nego cijelom zdravstvenom, pravosudnom i bezbjednosnom sistemu, tim prije što Vam nije prvi put. I ranije smo tražili demant nakon Vaših istupanja i pisanja u glasilima. Radi objektivnog obavještavanja javnosti navodimo samo neke od činjenica, koje su inače dostupne na portalima i neće omesti istražne radnje u ovom postupku”, stoji u reakciji.

Nedugo nakon pisma oglasila se i Dženanova sestra Arijana.

“Na današnji dan mi je umro brat. Umro, na današnji dan, prije pet godina! Ponedjeljak je bio, baš kao što je danas. Oni koji su se, stupanjem u liječničku profesiju, zakleli da će svoj život staviti u službu humanosti, na petogodišnjicu Dženanove smrti njegovom ocu Murizu Memiću prijete tužbom. Istovremeno navode da duboko respektiraju bol zbog izgubljenog djeteta. Pravi ljekari ne respektiraju nego susosjećaju bol i ne prijete tužbama”, navela je Memić.

Na današnji dan prije pet godina, preminuo je Dženan Memić nakon što je na Ilidži kod Sarajeva zadobio teške povrede glave, u incidentu koje je Tužilaštvo Kantona Sarajevo okvalifikovalo kao saobraćajnu nesreću dok porodica Memić tvrdi suprotno.

Njegova još uvijek nije razjašnjena.

JASNA PORUKE ZA BOSNU I HERCEGOVINU IZ MMF-A: Ako nema reformi, nema ni novca za BiH!

Slučajevi X u Jelahu i Tešnju: “Popio sam pet piva i zato nisam stao policiji”