in ,

Čestitka kardinala Vinka Puljića: “Dijeliti kurban s onima najbližima znak je vjerničkog povezivanja”

Kardinal Vinko Puljić oglasio se povodom Kurban bajrama

Kardinal Vinko Puljić oglasio se povodom Kurban bajrama.

Povodom Kurban bajrama kojega muslimani proslavljaju 20. jula vrhbosanski nadbiskup i predsjednik Biskupske konferencije BiH uzoriti Vinko kard. Puljić uputio je čestitku reis-ul-ulemi Huseinu ef. Kavazoviću i svim muslimanima.

“Poštovani efendija Kavazoviću, prigodom proslave Kurban–bajrama, Vama osobno i svim muslimanima u BiH upućujem najiskrenije čestitke. Pripravljati Kurban i dijeliti ga s onima najbližima znak je vjerničkog povezivanja”, istaknuo je kardinal Puljić, i dodao:

“Želim da ovo slavlje Kurban-bajrama donese muslimanima radost vjere i spremnost za izgrađivanje pravednijeg društva za svakog čovjeka. Mi, vaši susjedi-komšije, želimo doživjeti radosne muslimane u vjeri, ne tumačeći Vašu vjeru nego ju poštujući, radi slobode savjesti i pravednih međuljudskih odnosa. Iz tog vjerničkog nastojanja želimo iz duha vjere da svako zlo zaustavimo te izgrađujemo siguran, stabilan i pravedni mir na ovim prostorima. Molimo Svemogućeg Boga da svaku zlu ruku rata i ubijanja zaustavi te se nikada više ne dogode nepravde i stradanje nevinih ljudi”.

Nedim Sladić najavio velike promjene: Kazao kako ga ne bi ponovo iznenadile temprature blizu 40 °C

Aleksandar Vulin baš pretjerao: „Srpski svet“ jedan državni prostor, ostvarićemo ga bez ispaljenog metka