in , , ,

Crni dan u BiH, porodični zločini zaprepastili javnost: Muž teško ranio suprugu, unuk ubio djeda, a nanu teško povrijedio!

Unuk se nakon događaja dao u bijeg te policija za njim intezivno traga

Policija, arhiva

Proteklu noć u Bosni i Hercegovini obilježili su jezivi događaji.

U Laktašima je suprug ženu upucao iz lovačke puške i nanio joj teške tjelesne povrede, dok je u Tuzli unuk pesnicama ubio djeda i teško pretukao nanu.

Zdravko Milanović (67) osumnjičen je da je u Čardačanima, opština Laktaši, sinoć oko 23.00, iz lovačke puške pucao u svoju suprugu Nevenku Milanović (56), saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

“Oštećena je tom prilikom zadobila tjelesne povrede, pružena joj je ljekarska pomoć, te je smještena u Univerzitetski klinički centar RS”, saopšteno je iz Tužilaštva.

Uviđaj na licu mjesta obavio je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Vrećo Dalibor.

Osumnjičeni je uhapšen i nalazi se na kriminalističkoj obradi, a nakon toga biće sproveden na ispitivanje u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.

Crna noć i u Tuzli

Policijski službenici iz Tuzle intenzivno tragaju za 30-godišnjim muškarcem koji je noćas na smrt pesnicama pretukao djeda, dok je nani nanio teške tjelesne povrede.

Noćas, jedan sat iza ponoći, 30-godišnji muškarac ušao je u kuću svoga djeda i nene koja se nalazi u ulici Armije Republike Bosne i Hercegovine u Tuzli, a tom prilikom ih je počeo udarati.

Glasnogovornik Tužilaštva Tuzlanskog kantona Admir Arnautović za Klix.ba je kazao da je unuk djedu zatvorenim šakama zadao veći broj udaraca u predjelu glave i tijela, nakon čega je nesretni starac preminuo u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli.

“Naređena je obdukcija tijela preminulog i dok se ona ne završi ne možemo govoriti o kvalifikaciji krivičnog djela. Također, nena je zadobila teže tjelesne povrede”, naveo je Arnautović, istaknuvši da se unuk nakon događaja dao u bijeg te policija za njim intezivno traga.

Uviđaj su na mjestu događaja obavili službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla i dežurni kantonalni tužilac.

Žustra reakcija Enisa Bešlagića: “Mislim da bi svako trebao pogledati film Quo vadis, Aida, postali smo nacija koja se prilagođava primitivizmu!”

WASHINGTON Profesor Daniel Serwer o izborima u Nikšiću: Vučić gradi de facto “veliku Srbiju”