in , ,

Dragan Bjelogrlić otvorio dušu: Jedino pitanje moje kćerke na koje nisam imao odgovor!

Proslavljeni glumac, režiser, scenarista i producent Dragan Bjelogrlić piše u kolumni za Turning Points.

Dragan Bjelogrlić je naveo da svaki roditelj zna da je jedna od najtežih stvari u životu ona kada vam rođeno dijete postavi pitanje na koje nemate odgovor.

Proslavljeni glumac, režiser, scenarista i producent Dragan Bjelogrlić je u kolumni za Turning Points napisao:

“Pored emotivnih ožiljaka koji će sigurno dugo, dugo zarastati, ostaće urezano i jedno pitanje – moje kćerke – na koje nisam imao odgovor.

U stalnim nastojanjima da je ubjedim da pokuša da nađe razlog da ostane da živi u Srbiji, u jednom od mnogobrojnih razgovora, rekla mi je da joj ne smeta siromaštvo i činjenica da je teško da će Srbija ikad biti zemlja u kojoj će većina moći da živi normalno od svojih primanja.

Rekla mi je i da zna da Knez Mihailova neće nikad biti kao Kerntner štrase u Beču, Terazije kao Champs Elysees u Parizu, i da je za to baš briga. Lijepi su i ovakvi. Izgovorila je mnogo toga lijepog o nama, našoj zemlji i zašto bi voljela da živi baš ovdje, samo jedna stvar ju je mučila…

Odgajite zahvalno i skromno dijete: Da cijeni ono što ste stvorili, za šta ste se žrtvovali!
Da li siromaštvo neophodno prati i primitivizam? Da li je svjeopšta degradacija vrijednosti nezaobilazna posljedica ekonomskog zaostajanja? Da li su ovdje uvijek primitivci “vodili kolo”, a pristojni ljudi se sklanjali i pokušavali da izgrade svoj alternativni život?

Prevedeno na jezik mlade osobe: “Da li će i meni cijli život “seljačine” određivati šta je dobro, a šta ne? Jesu li za njih već unaprijed rezervisani skupocjeni automobili i luksuzni separei, a za ostali svijet tramvaji, autobusi i zadimljeni bircuzi sa klekom i lozom? Da li je ta podjela završena, tata?”

Svaki roditelj zna da je jedna od najtežih stvari u životu ona kada vam rođeno dijete postavi pitanje na koje nemate odgovor”, navodi se.

Kako beogradski novinar Veran Matić vidi Ćamila Durakovića: Moć pojedinca zna da bude velika

Halid Bešlić

Halid Bešlić sve otvoreno priznao pa poručio jasno: “Primam njemačku penziju, a imam i njemačke papire”