in ,

Gdje je uoči Bajrama nestao Mladen Grujičić nakon što je izazvao incident u Srebrenici?

Izet Suljanović, komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Srebrenica za bhdijaspora.net je prokomentarisao današnja kontroverzna dešavanja u tom gradu.

Izet Suljanović, komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Srebrenica za bhdijaspora.net je prokomentarisao današnja kontroverzna dešavanja u tom gradu.

Načelnik te opštine, Mladen Grujičić naredio je vatrogascima da se skinu čestitke Medžlisa Islamske zajednice Srebrenica povodom nastupajućeg Kurban Bajrama.

On je navodno to zatražio kako bi se postavile zvanične skupštinske i opštinske čestitke.

Suljanović je za bhdijaspora.net potvrdio da su bili primorani skinuti natpise iznad saobraćajnica.

“Postupili smo po naređenju. Trenutno se prema mojim saznanjima vode razgovori da se postave banneri na kojim bi pisalo Opština Srebrenica. Ja sam svog nadležnog načelnika za društvene djelatnosti u Opštini Srebrenica po proceduri obavijestio o dešavanijma”, započeo je Suljanović.

Kako je potvrđeno za bhdijaspora.net iz više izvora, upravo u Srebrenici zbog ove incidentne situacije zasjedaju predsjednik Skupštine Opštine Srebrenica Ćamil Duraković, glavni imam u Srebrenici Damir efendija Peštalić, Hamdija Fejzić, zamjenik načelnika Grujičića te Adem Mehmedović načelnik za društvene djelatnosti opštine. Na sastanku nema Grujičića koji je i izazvao pometnju uoči jednog od najsvetijih muslimanskih praznika.

“Čekam odgovor da li ćemo postaviti nove bannere. Da li on bio pozitivan ili negativan, mi ćemo postupiti u skladu sa naređenjem”, ističe Suljanović.

Pokušali smo kontaktirati i Grujičića, ali on se još uvijek ne javlja na telefon.

A. S. M.

VEZANI TEKST: Ćamil Duraković se oglasio nakon vrlo kontroverznih dešavanja u Srebrenici: “Načelnik Grujičić sam nazvao vatragosnu jedinicu i naredio da se skinu bajramske čestitke”

Draginja Vuksanović-Stanković diže na uzbunu: “Zločinačka velikosrpska politika ponovo bi da žari i pali”

Vijeće Evropske unije produžilo mandate specijalnih predstavnika EU u BiH i na Kosovu za dvije godine