in , ,

Incidentna situacija u Turskoj tokom boravka delegacije Evropske unije: Pogledajte šta se desilo…

Kako je izgledao sastanak i da li je ovo propust protokola, politički incident i uvreda za predsjednicu Europske komisije ili je to zbog mjera protiv pandemije, procijenite sami

Ursula von der Leyen, predsjednica Europske komisije ostala je zatečena kada je na dočeku u turskoj prijestolnici mjesto pored predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana zauzeo njen kolega, predsjednik Europskog vijeća Charles Michel, prepustivši njoj sporedno mjesto u prostoriji.

Snimak sa sastanka pokazuje šeficu izvršne vlasti Europske unije kako gestikulira u nevjerici nakon što su Erdogan i Michel zauzeli dva mjesta u pročelju prostorije, ostavljajući za nju slobodno mjesto na sećiji sa strane.

“Predsjednica Komisije bila je očito iznenađena”, kazao je glasnogovornik EK-a, Eric Mamer, dodavši kako je šefica Komisije trebala imati isto mjesto kao i druga dva učesnika u ovom sastanku.

Kako je izgledao sastanak i da li je ovo propust protokola, politički incident i uvreda za predsjednicu Europske komisije ili je to zbog mjera protiv pandemije, procijenite sami.

Iako ima dva fakulteta, vratila se na selo i sada proizvodi sir!

Turska se oglasila o incidentu o kojem bruji Evropska unija: “Niste pravedni, nismo željeli poniziti liderku EU”