in , ,

Kalesijci emotivnom porukom poručili Pjaniću i njegovom ocu: “Hvala ti, Fahro, što ne zaboravljaš ovaj grad”

Fahrudin Pjanić navodi da su ulaganja velika, ali da vizija postoji

Vijest da je Fahrudin Pjanić, otac našeg proslavljenog fudbalera Miralema Pjanića, člana slavne Barcelone, u Kalesiji registrirao novu firmu “MMF Internacional”, koja će se baviti niskogradnjom, izgradnjom puteva, iskopima i u koju će uložiti 20 miliona maraka te zaposliti znatan broj, prije svega, mladih ljudi, veoma je obradovala Kalesijce.

Ekipa “Avaza”, zatekla je u grupi taksistu Samira Bečića iz Kula Grada, kojeg je u Kalesiju “donio” rat, i njegovog kolegu Mevludina Živčića. Čuli su za otvaranje nove kompanije i kažu da su se tome obradovali. A kako ne bi kada će Fahrudin Pjanić, koji inače godinama živi u Luksemburgu, uložiti milione u nabavku mehanizacije za građevinske radove i dati posao desetinama Kalesijaca.

“Kod nas je dobra vijest i kada se štala napravi, jer posla nema i mladi odoše u svijet. Ovdje sve stagnira, pa i privredni razvoj. Hvala Fahrudinu na ideji, takva investicija itekako će pomoći ovom gradu – rekao je Bečić.

Istog je mišljenja i Ćazim Huremović, koji je, inače, komšija Pjanića.

“Prije nekoliko dana nakratko sam razgovarao s Fahrudinom i nije mi tada spominjao nove planove. Sada čujem ovu radosnu vijest i sigurno će nam bilo bolje, a naš grad krenut će u brži razvoj. Čestitam i želim da firma što prije krene s radom, da primi našu djecu u radni odnos, kako ne bi razmišljali o odlasku u bijeli svijet – kazao je Huremović.

Fahrudin Pjanić navodi da su ulaganja velika, ali da vizija postoji.

– Otvorio sam firmu s jednim ciljem, da zaposlim mlade ljude u svojoj Kalesiji. Ulaganja su velika, ali imam viziju šta i kako raditi. To će uglavnom biti iskopi. Nadam se da ćemo se drugi put sresti i bit će više informacija o svemu – rekao nam je Fahrudin Pjanić.

Specijalna molba za Miralema

– Imamo i specijalnu molbu za našeg Miralema Pjanića. Pozivamo ga da nam pomogne da se napokon završi sportska dvorana, čija je gradnja započeta prije 15 godina. Eno je u ulici Žrtava genocida u Srebrenici, u blizini mjesta gdje je Fahro otvorio ured svoje firme. Zarasla je u travu i šiblje. Kada bi “pogurao” da se naša buduća “Arena” završi i da je damo mladima, učenicima, sportistima, ne bi mu većeg sevapa bilo – poručio je Samir Bečić.

Veliki oproštaj uz Halida Bešlića u Češkoj: Tešnjak Admir Ljevaković završio sjajnu karijeru, ali nije zaboravio grad iz kojeg dolazi, ‘ispratili’ ga poznatim bh. hitom!

Poznat po ljubavi prema motociklima: Efendija Šiljić iz Mravića u Doboj Jugu nakon 42 godine s punim zaslugama ispraćen u penziju