in ,

Sin osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića: “Ako se u obzir uzmu dokazi, Ratko će biti oslobođen”

Darko tvrdi da je zdravstveno stanje glavni razlog zbog kojeg je Mehanizam požurio da zakaže izricanje pravosnažne presude

Ratko Mladić
Ratko Mladić

Darko Mladić, sin osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića, za Happy TV Milomira Marića je rekao da će on biti oslobođen 8. juna.

– Ukoliko se uzmu u obzir dokazi, Ratko Mladić će 8. juna biti oslobođen, a ako Međunarodni mehanizam za krivične sudove u Hagu potvrdi prvostepenu presuda, biće to dokaz da njihov rad nema veze sa međunarodnim pravom i pravdom – rekao je Darko Mladić.

Tvrdi da je zdravstveno stanje glavni razlog zbog kojeg je Mehanizam požurio da zakaže izricanje pravosnažne presude i naglasio da još ne zna da li će moći da posjeti oca uoči toga.

– Јedino od njega možemo da čujemo šta su mu radili. Bile su i situacije očiglednog gubitka pamćenja, kada nije mogao da se sjeti nekih osnovnih stvari, pa se to malo popravljalo. Uglavnom, njegovo zdravstveno stanje je loše – tvrdi Darko Mladić, sin osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića.

Najbitnije vijesti iz BiH, regije, dijaspore i svijeta pratite OVDJE.

Odjeknula Erdoganova poruka svijetu: “Svi trebaju shvatiti da ne islam, nego islamofobija, predstavlja globalnu prijetnju!”

Ovo mijenja apsolutno sve, tek sad bi moglo biti svega: Pogledajte zašto je potvrđena optužnica protiv Dragana Lukača na Draška Stanivukovića