in , , ,

Sjećate li se glumaca iz filma “Ljeto u zlatnoj dolini”? Pogledajte kako izgledaju 18 godina poslije filma!

Sijarić je tumačio ulogu Fikreta a Čebo Tikija

Haris Sijarić i Kemal Čebo prije 18 godina glumili su u filmu “Ljeto u zlatnoj dolini” uspješnog bh. reditelja Srđana Vuletića.

Sijarić je tumačio ulogu Fikreta a Čebo Tikija.

Nakon 18 godina, Čebo i Sijarić su na društvenim mrežama podijelili video uz repliku iz filma: “nema više gospode u Sarajevu”.

Sinopsis filma “Ljeto u zlatnoj dolini”
Fikret Varupa bio bi potpuno običan šesnaestogodišnjak iz Sarajeva da mu se nije desio nevjerovatan peh i nesreća. Na dženazi svog oca, on saznaje da njegov otac duguje novac Hamidu, čovjeku kojeg on ni ne poznaje.

Dug je velik i Hamid ne želi da dug ode u grob. Tako dug automatski prelazi sa oca na sina – prenio je Avaz.

Budući da je u Bosni ovakav način traženja duga, na dženazi, smatran krajnje ponižavajućim i gotovo nikada se ne primjenjuje, kompletna Fikretova porodica postaje predmetom ismijavanja.

Fikret, praktično još dijete, je odlučan da “otkupi dušu svog oca”. U želji da vrati očev dug, sačuva ponos i osigura ocu halal – oprost, on upada u stvarni svijet Sarajeva, svijet kojim vladaju poslijeratni haos, bijeda i siromaštvo. Time postaje idealna meta za dva korumpirana policajca koji žele da mu “pomognu” – oni mu podmeću kidnapovanu djevojku…

Draško Stanivuković uputio žustar odgovor MUP-u RS

Željka Cvijanović “udarila” po Bakiru Izetbegoviću i Valentinu Inzku