Ugledni španski medij Mundo Deportivo: Xavi oduševljen Pjanićem, trener Barce donio veoma bitnu odluku o Zmaju!

Miralem Pjanić (32) je jedno od pozitivnih iznenađenja na treninzima Barce uoči nove sezone i putovat će sa ekipom na pripreme u SAD, piše Mundo Deportivo.

Mundo tvrdi da će naš reprezentativac na turneji u SAD-u dobiti šansu za igru i da su velike šanse da će u narednoj sezoni igrati za Barcu.

Trener Xavi Hernandez i njegovi saradnici su oduševljeni radom Miralema na treninzima i smatraju da svojim iskustvom i kvalitetom može biti od pomoći u sezoni koja slijedi.

Pjanić je sinoć odigrao kompletno drugo poluvrijeme u prijateljskom duelu Barcelone i niželigaša Olota (1:1), a zanimljivo da je naš reprezentativac u spomenutom meču nosio broj 6.

Taj broj je u svojoj karijeri na leđima nosio upravo Xavi Hernandez.

Barca je povela preko Aubameyanga u 28. minuti, ali je Amagat u 45. minuti zabio gol iz penala i ispostaviće se postavio konačan rezultat.

Ovo je bila prva pripremna utakmica Barce, a katalonski tim 16. jula putuje na pripreme u SAD.

U tekstu Mundo Deportiva se navodi da je Xavi prije sinoćnje utakmice donio odluku da vodi Pjanića na pripreme u SAD te da trener Barce ima izuzetno dobar odnos sa bh. veznjakom.

Tim Xavija Hernandeza će u SAD-u igrati protiv Inter Miamija (20. juli), Real Madrida (24. juli), zatim Juventusa (27. juli) te New York Red Bulla (31. juli).

Nova sezona u španskoj Primeri počinje 13. augusta.

(Reprezentacija.ba)

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.