Okršaj u Španiji koji prati cijeli svijet ili kako su se Barcelona i Real Madrid obrukali i to na Santiago Bernabeu: “Kraljevski klub” bez udarca u okvir gola, a Barca pobijedila autogolom…

Fudbaleri Barcelone slavili su 1:0 na Santiago Bernabeu protiv Real Madrida u prvom meču polufinala Kupa kralja Španije. Prvih deset minuta utakmice proteklo je mirno, bez velikih uzbuđenja pred golovima Reala i Barce.

Karim Benzema matirao je Marc-Andre ter Stegena u 12. minuti, ali je njegov gol opravdano poništen zbog ofsajda, iako se Francuz sjajno snašao i atraktivno pogodio mrežu Barcelone.

Zahuktala se atmosfera nakon žutog kartona za Vinicus Juniora. Brazilac je rukama za vrat uhvatio Frenkie de Jonga, koji je također rukama držao napadača Real Madrida, međutim glavni sudija okarakterisao je potez Viniciusa za javnu opomenu.

Samo nekoliko minuta kasnije u 27. minutu, velika greška Camavinge. Njegov loš pas presjekao je Gavi, koji pravovremeno šalje pas za Francka Kessieja i gol šansu – prenosi N1.

Fudbaler iz Obale Slonovače je šutirao, Courtois odbranio, ali na odbijenu loptu nespretno je natrčao Eder Militao i posalo je u vlastitu mrežu za 0:1.

Sudija Munuera Montero prvobitno je dosudio ofsajd, ali nakon VAR provjere gol je priznat.

Madriđani su imali blagu ofanzivu u nastavku, ali nekoliko poluprilika nisu uspjeli realizirati, niti uputiti udarac u okvir gola za prvih 45 minuta.

Prijetili su Vinicius i Modrić iz ne tako izglednih prilika. Najveću je propustio Dani Carvajal, kada se nije dobro snašao poslije centaršuta svojih saigrača i poslao loptu preko gola Katalonaca.

Tako da su fudbaleri Xavija Hernandeza iz doslovno jednog udarca vodili nakon prvog dijela.

Ekipa Carla Ancelottija nije uspjela ni u nastavku uputiti udarac u okvir gola Blagurane. Imali su ponovo blagu inicijativu, ali bez konkretnog učinka i stopostotne prilike.

Mogao je Kessie ponovo “zalediti” Santiago Bernabeu u 72’ minuti, ali njegvo udarac sa oko 11 metara pogodio je nespretno Ansu Fatija i ostala je minimalna prednost za Barcelonu.

Rodrygo je snažnim udarcem sa 16 metara prijetio Ter Stegenu u sudijskoj nadoknadi, ali njegov topovski udarac završio je pored gola.

El Clasico protekao je bez po dva bitna igrača na obje strane. Kod reala nije bilo povrijeđenih Alabe i Mendyja, a u redovima Barce nedostajali su Lewandowski i Dembele.

Standardno mnogo žutih kartona u meču koji je uvijek više od fudbala. Glavni sudija Jose Luis Munuera Montero pokazao je četiri žuta kartona Barci, a jedan manje igračima Reala.

Revanš između dva velika rivala igrat će se 5. marta, a prvi finalista biće poznat 4. marta, kada Osasuna brani 1:0 protiv Athletica u Bilbauu.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.