Novina u porodici Pjanić: Španci pišu da se Miralem iz SAD hitno vraća u Europu zbog porodičnih obaveza, njegova supruga Josepha očekuje dijete

Barcelona je prije dva dana doputovala na pripreme u Sjedinjene Američke Države, a među putnicima je i bh. reprezentativac Miralem Pjanić koji je oduševio Xavija u prvom dijelu priprema.

Pjanić je tako dobio šansu za dokazivanje, imat će četiri pripremne utakmice da pokaže Xaviju da može računati na njega u narednoj sezoni.

Ipak, popularni Mire se danas vraća u Europu.

Kako prenosi španski Sport, Pjanić je dobio odobrenje da se vrati u Europu, tačnije u Nicu gdje se nalazi njegova supruga Josepha koja bi uskoro na svijet trebala donijeti njihovo drugo dijete.

Pjanić je tako prisustvovati porođaju svoje supruge, a potom se vratiti na pripreme i Miami.

Inače, Barcelona će u SAD-u igrati protiv Inter Miamija (20. juli), zatim Real Madrida (24. juli), Juventusa (27. juli) te New York Red Bulla (31. juli).

Nova sezona u španskoj Primeri počinje 13. augusta, a Barca u prvom kolu na svom terenu dočekuje Rayo Vallecano.

Katalonski Sport piše da bi Pjanić u narednoj sezoni mogao biti prva zamjena za kapitena Sergija Busquetsa na poziciji centralnog veznog.

S obzirom na veliki broj utakmica u novoj sezoni i Svjetsko prvenstvo, naš reprezentativac bi trebao dobiti prostor za igru.

Sport navodi je i velika plata Pjanića jedan od razloga vjerovatnog ostanka u Barceloni.

Prema pisanju španskih medija godišnja plata Miralema je oko osam milion eura, a potencijalni kupci jednostavno ne mogu izdvojiti toliko novca za bh. veznjaka.

Pjanić ugovor sa Barcelonom ima do ljeta 2024. godine.

(Reprezentacija.ba)

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.