Katalonski Sport donosi najnovije informacije, ovo je ključno za trenera Barce Xavija: Miralem Pjanić ima samo četiri utakmice da se izbori za svoje mjesto u Barci

Miralem Pjanić (32) otputovao je na pripreme Barcelone u SAD, iako mnogi u Španiji nisu očekivali da će ga trener Xavi Hernandez povesti sa ekipom.

Pjanić je oduševio na treninzima Xavija, odigrao poluvrijeme u prijateljskom meču protiv Olota, a sada ima četiri utakmice da se izbori za svoje mjesto u katalonskom timu.

Katalonski Sport piše da bi Pjanić u narednoj sezoni mogao biti prva zamjena za kapitena Sergija Busquetsa na poziciji centralnog veznog.

S obzirom na veliki broj utakmica u novoj sezoni i Svjetsko prvenstvo, naš reprezentativac bi trebao dobiti prostor za igru.

Sport navodi je i velika plata Pjanića jedan od razloga vjerovatnog ostanka u Barceloni.

Prema pisanju španskih medija godišnja plata Miralema je oko osam milion eura, a potencijalni kupci jednostavno ne mogu izdvojiti toliko novca za bh. veznjaka.

Pjanić ugovor sa Barcelonom ima do ljeta 2024. godine.

Inače, Barcelona će u SAD-u igrati protiv Inter Miamija (20. juli), zatim Real Madrida (24. juli), Juventusa (27. juli) te New York Red Bulla (31. juli).

Nova sezona u španskoj Primeri počinje 13. augusta, a Barca u prvom kolu na svom terenu dočekuje Rayo Vallecano

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.