Advokat Sebije Izetbegović žustro reagovao nakon naredbe Tužilaštva KS: Senat bi trebao da poništi sve svoje odluke

Tužilaštvo Kantona Sarajevo donijelo je naredbu o neprovođenju istrage u predmetu koji je formiran na osnovu informacije Univerziteta u Sarajevu a koja je dostavljena od strane Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom KS i anonimne prijave, vezanu za vjerodostojnost javnih isprava Sebije Izetbegović sa postdiplomskog studija Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, jer je iz prijave i pratećih spisa očigledno da prijavljeno djelo nije krivično djelo.

Saopćeno je ovo danas iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Šta ovo konkretno znači i šta možemo očekivati u narednom periodu za portal N1 kazao je Esad Oruč, advokat koji je zastupao Sebiju Izetbegović u ovom provcesu.

“Konkretno, možemo sada reći da ovo znači da je tim Sebije Izetbegović bio upravu od samog početka kada je riječ o cjelokupnom postupku.
Ono što smo mi sugerisali i rektoru Rifatu Škrijelju i svima je da sačekaju tužilačku odluku. Ukoliko nisu vjerodostojne isprave ne vidimo problem da dođe do odluka kakvu rektor Rifat Škrijelj želi.

Ovo sada konrektno znači da bi Senat trebao da poništi sve svoje odluke i da uspostavi stanje kakvo je bilo i prije samog ovog procesa.
Žao mi je što se iscrpila i javnost i Univerzitet na mediji na nešto što je od samog početka bilo jasno”, kazao je Oruč .

Potom je dodao:

“Upravo se radilo o ocjenama i vjerodostojnosti isprave. Potvrđeno da je vjerodostojno i da je dokumentacija sa Zagrebačakog univerziteta ispravna.

Ukoliko bude tačno ono što je rektor od početka govorio, da se zalažu za pravnu državu onda znači da se sve poništava.

Očekuje da organi koji su donijeli ove odluke da ponište i vrate u prethodno stanje.

Prethodno ostanje znači da bude šef Odsjeka za ginekolgiju i na čelu KCUS-a. Dalje sumnje u sve procese nema”.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.