in ,

Ambasadorica Martina Mlinarević Sopta objavila vrlo lijepu vijest iz Češke Republike: “Pokrenuli smo pregovore sa čelnicima WizzAira!”

Ambasadorica BiH u Češkoj Martina Mlinarević Sopta, najavila je da su pokrenuti pregovori sa čelnicima WizzAir-a

Ambasadorica BiH u Češkoj Martina Mlinarević Sopta, najavila je da su pokrenuti pregovori sa čelnicima WizzAir-a u sklopu njihove nove baze koju otvaraju u Sarajevu, te da se nada uspostavi direktne avio-linije Sarajevo-Prag.

Saopštila je lijepu vijest putem Twittera.

“Sjajne vijesti! Ono što sam stavila kao jedan od važnih prioriteta svog mandata u Pragu, a to je uspostava direkne avio-linije Sarajevo – Prag, nakon 11 godina, nažalost pokvarila je pandemija. No, danas smo pokrenuli pregovore sa čelnicima WizzAira, a u sklopu njihove nove baze koju otvaraju u Sarajevu.

Radovat će me da ovo okončamo uspješno na zadovoljstvo i Bosne i Hercegovine i Češke Republike, naših ekonomija i turizma, svih naših ljudi koji žive, rade i studiraju na ovoj relaciji”, napisala je na svom Facebook nalogu ambasadorica Bosne i Hercegovine u Češkoj Republici.

Podsjećamo, Wizz Air, evropska aviokompanija sa najvećom stopom rasta, početkom februara najavila je otvaranje svoje 41. baze u Sarajevu. Najavljeno je i baziranje jednog aviona Airbus A320 na Međunarodnom aerodromu Sarajevo u maju 2021. godine. Pored uspostavljanja nove baze, Wizz Air je od maja 2021. najavio i pokretanje devet novih ruta iz Sarajeva ka gradovima u sedam zemalja Evrope.

Fantastični Asmir Begović u životnoj formi: Pogledajte kako je za samo nekoliko sekundi sjajno odbranio!

Hrvatski mediji o intervju Hadžifjezovića sa Vučićem: “Jesi li pucao na Sarajevo?”