in ,

Amor Mašović uoči presude Ratku Mladiću itekako ima šta da kaže: “On je kukavica, i to ne samo on nego i brojni ostali generali!”

Amor Mašović, čovjek koji je možda i najpozvaniji da govori o razmjerima strašnih zločina, oglasio se uoči presude u Haškom tribunalu

Amor Mašović dugogodišnji predsjednik Federalne komisije za nestale osobe, a potom i Instituta za nestale osobe BiH se oglasio uoči presude Ratku Mladiću pred Haškim tribunalom.

“Postoji određena doza strepnje, ali se nadamo da će i u ostalim opštinama biti presuđen genocid. Brojne masovne grobnice su otkrivene na tim prostorima, kao što je Tomašica.

Po mom sudu, otkriveno je toliko masovnih grobnica da je itekako postojalo osnova za presudu genocida u Prijedoru, ali i drugim opštinama.

Stanovništvo Prijedora je desetkovano. Mnogi su pobijeni. Po meni je bilo elemenata za takvu vrstu presude.

Ratka Mladića nikada nisam sreo, al on je kukavica. Nije samo on kukavica, nego i brojni ostali generali. On je prikrivajući dopustio da hapse ostale generale dok se on skrivao. Gledao je iz prikrajka kako mu hapse generale dok on uživa u relativnoj slobodi”, kazao je Mašović u razgovoru sa Zvonkom Komšićem na N1.

Jako loši podaci izlaze na vidjelo: U BiH na vodu iz izvoza potrošeno čak 66 miliona KM!

Hrvatski mediji šokirani potezima selektora Zmajeva Ivayla Peteva: “Zvao igrače koje “poznaje samo Google”, na terenu dva beka, tri zadnja vezna…”