Arijana Memić reagovala na pismo Sebije Izetbegović i Enre Mehmedike Suljić: “Pravi ljekari ne prijete tužbama”

Arijana Memić, sestra stradalog Dženana Memića, odgovorila je na otvoreno pismo koje potpisuju direktorica Klinuičkog centra univerziteta u Sarjaevu Sebija Izetbegović i direktorica Discipline za nauku i nastavu u ovoj medicinskoj instituciji Enra Suljić, a koje su sa KCUS-a uputili njenom ocu Murizu Memiću.

Nakon posljednjih izjava Muriza Memića, jutros su se oglasili iz KCUS-a, odakle su poručili da podržavaju njegovu borbu da dođe do istine i da se kazne počinioci pravnom regulativom i sistemom.

“Podržavamo sve istražne radnje i postupke koji se temelje na činjenicama, ali ovakva spekulativna i insinuirana obraćanja nanose štetu ne samo nama, nego cijelom zdravstvenom, pravosudnom i bezbjednosnom sistemu, tim prije što Vam nije prvi put. I ranije smo tražili demant nakon Vaših istupanja i pisanja u glasilima. Radi objektivnog obavještavanja javnosti navodimo samo neke od činjenica, koje su inače dostupne na portalima i neće omesti istražne radnje u ovom postupku”, stoji u reakciji.

https://www.facebook.com/arijana.memic.733/posts/1399528167059489

Nedugo nakon pisma oglasila se i Dženanova sestra Arijana.

“Na današnji dan mi je umro brat. Umro, na današnji dan, prije pet godina! Ponedjeljak je bio, baš kao što je danas. Oni koji su se, stupanjem u liječničku profesiju, zakleli da će svoj život staviti u službu humanosti, na petogodišnjicu Dženanove smrti njegovom ocu Murizu Memiću prijete tužbom. Istovremeno navode da duboko respektiraju bol zbog izgubljenog djeteta. Pravi ljekari ne respektiraju nego susosjećaju bol i ne prijete tužbama”, navela je Memić.

Na današnji dan prije pet godina, preminuo je Dženan Memić nakon što je na Ilidži kod Sarajeva zadobio teške povrede glave, u incidentu koje je Tužilaštvo Kantona Sarajevo okvalifikovalo kao saobraćajnu nesreću dok porodica Memić tvrdi suprotno.

Njegova još uvijek nije razjašnjena.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.