Barcin trener Xavi saopštio Miralemu Pjaniću fantastične vijesti, ovo se čekalo: Jedini uspio da “preživi” s liste otpisanih

Barcelona je prvi dio priprema odradila u svom trening centru, a sada će katalonski tim put Sjedinjenih Američkih Država.

Barca će i ove godine veći dio ljetnih priprema provesti u Americi gdje će odigrati nekoliko pripremnih utakmica, ali i iskoristiti priliku za promociju nove ekipe.

Katalonci su napravili određene promjene u igračkom kadru i predstavili nekoliko sjajnih pojačanja za novu sezonu koja vraćaju nadu navijača ovog kluba da se Barca može vratiti u sami vrh.

Klub je jučer predstavio Raphinhu, a navodno već u ponedjeljak očekuje se dolazak najvećeg pojačanja Roberta Lewandowskog koji bi trebao debitovati za ovaj klub na turneji u Americi – javlja Sportsport.ba.

Xavi Hernandez objavio je danas listu fudbalera na koje će računati na pripremama u Americi, te se još jednom potvrdilo da se situacija bh. reprezentativca Miralema Pjanića drastično promijenila.

Pjanić je još prije početka predsezone bio otpisan i očekivalo se da što prije napusti klub, ali je odličnim zalaganjem na pripremama uvjerio Xavija da zaslužuje šansu da se dokaže.

Xavi je oduševljen zalaganjem Pjanića u dosadašnjem dijelu priprema i nagradio ga je na najbolji način. Bh. veznjak našao se na spisku putnika za turneju u Americi što su zaista odlične vijesti i najbolji pokazatelj da je dobio šansu da se izbori za ostanak u Barceloni.

Na listi nema mnogih igrača koje je Xavi otpisao, a to su Neto, Mingueza, Riqui Puig, Braithwaite i Umtiti koji će ostati trenirati u Barceloni. S liste “otpisanih” jedini se na ovom spisku našao upravo Pjanić.

Također, jasno je da će na spisku biti i Lewandowski, ali prije toga Barcelona mora ozvaničiti transfer poljskog napadača iz Bayerna.

U nastavku pogledajte koga Xavi vodi u Ameriku.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.