Benjamina Karić jasno istakla: “Krajnje je vrijeme da oživimo jedan od najvećih simbola otpora i borbe građana protiv fašizma”

Događaji Posljednje Vijesti

Gradonačelnica Sarajeva je sa Srđanom Mandićem, načelnikom općine Centar i Hasanom Tanovićem, načelnikom općine Novo Sarajevo obišla Spomen park Vrace.

“U vrijeme kada većina govori o onome po čemu se razlikujemo, mi govorimo i ulažemo u ono što nam je zajedničko”, poručila je ovo Benjamina Karić.

“Spomen park Vraca je važan dio naše historije koji treba biti sačuvan i ostaviti trag budućim generacijama. Pokrenuli smo inicijativu da se očisti, uredi, ali i da Grad dobije nadležnost kako bi se brinuo, održavao i vratio nekadašnji sjajni izgled ovom nacionalnom spomeniku“, poručila je Karić na svojim društvenim mrežama.

Kazala je i to kako će nakon pribavljanja potrebnih saglasnosti predložiti Gradskom vijeću da se ovaj spomen park, muzej na otvorenom, neprocjenjive vrijednosti, pridruži JU Muzeji Grada.

“Kompleks na Vracama ima svoju simboliku, ljepotu i važnost, te je krajnje vrijeme da oživimo jedan od najvećih simbola otpora i borbe građana protiv fašizma“, napisala je Karić.

Leave your vote