Benjamina Karić poručila: “Često sam iz Vijećnice izlazila u ponoć, želim vratiti povjerenje građana”

Posljednje Vijesti

Benjamina Karić ugostila novinare u Vijećnici.

Povodom 100 dana mandata, gradonačelnica Sarajeva je organizovala druženje s novinarima na kojem je predstavila dosadašnje aktivnosti te najavila nove planove u budućnosti.

“Ova lijepa demokratska praksa obilježavanja 100 dana mandata mi je pružila priliku da kažem šta smo to mi uradili u gradskoj upravi za to vrijeme. Nažalost, nekada nismo u prilici sve objaviti, ali je sada sve skupljeno u jednu publikaciju”, rekla je ona.

Nacionalni demokratski institut je priredio brošuru “Prvih 100 dana i planovi za naredni period gradonačelnice Sarajeva”.

Vrlo često sam iz ove zgrade izlazila u 12 sati noći i nisam imala snage da vama odgovorim na pitanje ili upit. Ja se zbog toga izvinjavam”, rekla je ona komentarišući to što nije mogla obavještavati javnost o baš svim aktivnostima gradske uprave.

Navodi da je fokus njenog rada na “domaćinskom odnosu prema Gradu Sarajevu”.

“Jedna od prvih ideja je bila racionalizacija gradske uprave i prodaja automobila. Shvatila sam još i da velike uštede mogu napraviti ako pozovem velike stručnjake da mi pomognu. Oni su se sami javili i rekli ‘mi stojimo na raspolaganju da besplatno damo doprinos'”, podsjetila je ona.

prvih 100 dana mandata ističe i da je potpisan sporazum sa Uredom za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo, a da će u narednom periodu raditi na potpunoj transparentnosti gradske uprave.

“Informacije o troškovima uprave moraju biti dostupni građanima. Plašim se da su građani izgubili povjerenje u rad političara, a ja želim vratiti to povjerenje”, zaključila je Karić.

Leave your vote