Benjamina Karić poručila: “Često sam iz Vijećnice izlazila u ponoć, želim vratiti povjerenje građana”

Benjamina Karić ugostila novinare u Vijećnici.

Povodom 100 dana mandata, gradonačelnica Sarajeva je organizovala druženje s novinarima na kojem je predstavila dosadašnje aktivnosti te najavila nove planove u budućnosti.

“Ova lijepa demokratska praksa obilježavanja 100 dana mandata mi je pružila priliku da kažem šta smo to mi uradili u gradskoj upravi za to vrijeme. Nažalost, nekada nismo u prilici sve objaviti, ali je sada sve skupljeno u jednu publikaciju”, rekla je ona.

Nacionalni demokratski institut je priredio brošuru “Prvih 100 dana i planovi za naredni period gradonačelnice Sarajeva”.

Vrlo često sam iz ove zgrade izlazila u 12 sati noći i nisam imala snage da vama odgovorim na pitanje ili upit. Ja se zbog toga izvinjavam”, rekla je ona komentarišući to što nije mogla obavještavati javnost o baš svim aktivnostima gradske uprave.

Navodi da je fokus njenog rada na “domaćinskom odnosu prema Gradu Sarajevu”.

“Jedna od prvih ideja je bila racionalizacija gradske uprave i prodaja automobila. Shvatila sam još i da velike uštede mogu napraviti ako pozovem velike stručnjake da mi pomognu. Oni su se sami javili i rekli ‘mi stojimo na raspolaganju da besplatno damo doprinos'”, podsjetila je ona.

prvih 100 dana mandata ističe i da je potpisan sporazum sa Uredom za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo, a da će u narednom periodu raditi na potpunoj transparentnosti gradske uprave.

“Informacije o troškovima uprave moraju biti dostupni građanima. Plašim se da su građani izgubili povjerenje u rad političara, a ja želim vratiti to povjerenje”, zaključila je Karić.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.