Bh. proizvodi u svijetu: Swity i Vegafruit proizvodi bilježe uspjeh na policama inostranog tržišta

Gradačačka kompanija dugogodišnje tradicije u preradi voća i povrća Swity d.o.o., uprkos teškim pandemijskim vremenima, bilježi uspjehe kad je riječ o izvozu svojih proizvoda. U 2021. godini vrijedno su radili kako bi police inostranih trgovina opskrbili svojim kvalitetnim i zdravim proizvodima, a posebno ističu zahvalnost što su se, nakon četiri godine pauze, vratili i na crnogorsko tržište.

„Kada je riječ o zemljama našeg okruženja već dugo vremena smo prisutni u Hrvatskoj i Sloveniji, a odnedavno smo ponovo i u Crnoj Gori. Ne krijemo ponos i ističemo da smo u zemljama regiona postali jedan od vodećih proizvođača Voćnih namaza Vegafruit koji se koriste u industriji krofni“, ističe Miralem Gasal, direktor kompanije Swity.

Zemlje Europe su se takođe uvjerile u kvalitet bh. proizvoda pa su tako police u Austriji, Njemačkoj, Švedskoj i Švicarskoj bogatije za Vegafruit prerađevine od voća i povrća ali i Swity prirodnih sokova. Iz kompanije navode kako su u toku pregovori za izvoz određenih artikala na tržište Velike Britanije i Francuske.

„Hvale vrijedna informacija jeste da smo i u SAD-u prisutni sa našim gotovim proizvodima, a kontinuirano izvozimo i u zemlje Bliskog istoka, te očekujemo u narednom periodu povećanje obima robno-trgovinske razmjene na ovom tržištu. U Australiji se nalazimo u svim prodajnim etno kanalima na tom kontinentu“, navodi Gasal.

Put ka zamljama širom svijeta, kompaniji Swity je otvoren zahvaljujući proizvodima tradicionalne recepture, bez konzervansa, vještačkih boja i aditiva. Swity je vlasnik mnogobrojnih zlatnih medalja, nagrada i certifikata za kvalitet proizvoda. Zadovoljava propisane standarde i ponosni je vlasnik HALAL certifikata za svoje proizvode.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.