Bivša zvijezda PSG-a žestoko prozvala Vahida Halilhodžića: “Ostao je zarobljen u devedesetim”

Iako je Maroko osigurao plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru, bivši francuski reprezentativac Jérôme Rothen i dalje je skeptičan prema metodama Vahida Halilhodžića, kojeg je dobro upoznao u periodu dok su skupa bili u PSG-u.

Kako je istakla nekadašnja zvijezda Monaca i PSG-a, Halilhodžić je nogometni fanatik, ali njegove metode rada su iscrpljujuće.

“Simpatičan je. Pravi je nogometni fanatik. Ali na poslu, na dnevnoj bazi, na utakmicama i na treninzima, to je više nego iscrpljujuće. Želi se pobrinuti za sve”, rekao je Rothen.

Vaha je često zbog svog temperamenta dolazio u sukobe sa čelnicma klubova i reprezentacija u kojima je radio, pa i sa nogometašima, a iako je izborio odlazak na Mundijal u Maroku mu i dalje zamjeraju što se odrekao ponajboljih igrača Hakima Ziyecha (Chelsea) i Noussaira Mazraouija (Ajax Amsterdam).

“On ne vjeruje svojim pomoćnicima. Uz sve tehnologiju koju danas imamo, ne možete ne vjerovati ljudima u svom stručnom štabu. Ne možete upravljati svime. Treba biti i dobar psiholog s igračima. To je sve što Vahid nije. Ostao je zarobljen u devedesetim godinama, a danas to više ne prolazi.

Usudio se prekrižiti jednog od svojih najboljih igrača Ziyecha zbog nespojivosti temperamenta. I onda ne uvažava ni svoje pomoćnike. To je realnost. Njegovi pomoćnici su tu da postavljaju čunjeve… Kad te zadesi ovakav karakter, postaneš umoran”, rekao je Rothen u svojoj emisiji “Rothen s'ignite” na RMC.

Podsjetimo, Halilhodžić je postao prvi trener u historiji koji je izborio plasman na Svjetsko prvenstvo sa četiri različite reprezentacije. Ranije je to uradio s Obalom Slonovače, Alžirom i Japanom te sada Marokom – prenio je Klix.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.