Bruko jedna, Miloradova kćerka Gorica Dodik na sraman način komentirala izjave Jasmile Žbanić: “Ona je ta koja nama treba da objasni šta je bilo i šta će biti…”

Nakon što je jedna od najboljih rediteljica naše države Jasmila Žbanić dala intervju za njemački “Die Welt”, Gorica Dodik, kćerka člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika, na sraman način je prokomentirala izjave Jasmile Žbanić.

– Zaista umjetnički rečeno, gospođa Jasmila Žbanić širi ljubav i ne bavi se politikom, ona promoviše mir i šteta je da se njeno umjetničko djelo ne prikaže i u Srbiji i Republici Srpskoj. Ona je ta koja nama treba da objasni šta je bilo i šta će biti… – napisala je Gorica Dodik u sarkastičnom maniru na Twitteru.

odsjećamo, Žbanić je između ostalog izjavila:

– Dodik i srpski nacionalisti napadaju državu odnedavno. Prije nekoliko mjeseci niko ne bi pomislio da je to moguće. Krizu je izazvao zakon koji je u julu predložio Schmidtov prethodnik. Na osnovu njega ne smije biti porican genocid i slavljeni ratni zločinci. Ovaj prijedlog bijesno je razljutio srpske i hrvatske nacionaliste. Onda se promijenio visoki povjerenik i mi ne vidimo što Schmidt zapravo radi. On pušta Dodika da nastavi, bez da ga sankcionira. Voljela bih biti optimistična, ali stvarno me je strah što bi se moglo dogoditi. Imam svoje ratno iskustvo, a stvarno ne izgleda dobro.

Kazala je i da “sve bosanske traume ponovo oživljavaju”.

– Fašizam u Jugoslaviji nisu zaustavili Evropljani 1995. godine. Danas u Europi imamo ono što je tada bilo nezamislivo: otvoreno fašističke stranke u vladama EU. Događaji u Bosni su znak upozorenja za cijelu Evropu. Ovo što se danas događa u Bosni i vama će se dogoditi! – kazala je Žbanić.

Gorica Dodik je nedavno napala i proslavljenog bh. glumca Emira Hadžihafizbegovića kojeg je optužila da “pljuje po Srbima”. A ni to nije prvi put da se obruši na nekoga zbog iznošenja istine o genocidu počinjenom u Srebrenici, ali i agresiji na BiH.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.