in , ,

Damir Marjanović žestoko odbrusio Marinku Čavari: “Što se niste pobrinuli za 140.000 Hrvata iz Posavine

Žustra reakcija i odgovor Damira Marjanovića prema Marinku Čavari.

Žustra reakcija i odgovor Damira Marjanovića prema Marinku Čavari.

Demantujte me djelima, pa da vas počnem smatrati “legitimnim predstavnicima”, poručio je Marjanović

Predsjednik FBiH i jedan od “viđenijih” HDZ-ovaca Marinko Čavara službeno je odgovorio na poziv Vlade RS-a na razgovore o daljoj sudbini BiH.

Ovakav njegov potez već je naišao na prilično oštre osude, a među onima koji su mu odgovorili je i sarajevski profesor Damir Marjanović.

– “Legitimni predstavnici” Hrvata u BiH (kako sami sebi tepaju) bi trebali da se brinu za sve Hrvate u BiH. Stoga, sve dok sa svojim prebliskim RS partnerom ne riješite problem od preko 140.000 prognanih Hrvata iz RS-a (posebno iz Posavine), što predstavlja oko 94 posto Hrvata-katolika koji su prije živjeli na tim prostorima, za nas, Hrvate koje ne priznajete kao ravnopravne i koje volite nazivati svakakvim imenima, vi ste samo legitimni predstavnici svojih osobnih i stranačkih HDZ interesa.

Ohrabrujem vas da me, nakon 27 godina “vaše brige za Hrvate” svojim djelima konačno demantujete, pa da vas konačno prepoznam kao “legitimne”!, poručio je Marjanović.

Svaka čast: Veliki uspjeh bosanskohercegovačkih inovatora!

Ovo će obradovati mnoge zaljubljenike: Jako bitne i lijepe vijesti dolaze sa Face televizije, osigurani su direktni prenosi Veleža u Evropi!