Danis Tanović, SFF

Danis Tanović “lecnuo” premijera Fadila Novalića: Predložio da ga filmski radnici nazovu i kažu da im je “Asim rekao” da se jave

Događaji Posljednje Vijesti

Bh. oskarovac Danis Tanović objavio je interesantnu poruku na Twitteru. Tanović je predložio da se filmski radnici obrate federalnom premijeru Fadilu Novaliću.

“Predlažem članovima Udruženja filmskih radnika da i mi nazovemo Fadila i kažemo da nam je rek’o Asim da se javimo”, napisao je Tanović.

On je pritom očito mislio da vijest koja je danas objavljena sa suđenja premijeru FBIH Fadilu Novaliću i drugima na Sudu Bosne i Hercegovine u aferi “Respiratori”. Podsjetimo, čitane su poruke koje su razmjenjivali učesnici ove grupe.

U jednoj od poruka Fikret Hodžić, vlasnik kompanije “Srebrena malina”, piše: “Selam gospodine Novaliću, Asim mi je rekao da vam se javim u vezi s respiratorima, pa kad budete imali minutu”.

Većina građana i medija odmah je pomislila da je riječ o Asimu Sarajliću, dugogodišnjem visokopozicioniranom kadru SDA poznatom po “sređivanju” stvari. Sarajlić je ovo kratko prokomentirao riječima: “Ima više Asima”.

Inače, ova Tanovićeva šaljiva poruka otkriva gorku realnost, da to je da je u BiH teško bilo šta “završiti” bez veze, odnosno “štele”.

Leave your vote