Duel dva Hercegovca, Vahid Halilhodžić se oglasio nakon što je “izvukao” Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu: “Grupa je prilično teška, ali su moguća iznenađenja”

Svjetsko prvenstvo u Kataru će obilježiti i duel dva Hercegovca Vahida Halilhodžića koji je na čelu Maroka i Zlatka Dalića koji vodi Hrvatsku.

Selektor Maroka Vahid Halilhodžić prokomentarisao je grupu koja njegovu selekciju očekuje na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a gdje će igrati protiv Belgije, Hrvatske i Kanade.

On je rekao kako su u grupi s ekipama koje mogu imati loš dan i odigrati lošu utakmicu, ali s obzirom na kvalitet koji posjeduju i u takvim uslovima mogu doći do pobjede. Posebno je pohvalio uslove u kojima će se igrati turnir u Kataru.

“Ovo su reprezentacije s igračima koji mogu odigrati loše, a opet pobijediti na kvalitet. Nemamo šta izgubiti. Stadioni ovdje su veličanstveni, tereni također. Moći ćemo razvijati dobru igru i kvalitetan nogomet”, rekao je Vaha pa nastavio:

“Imamo viceprvaka svijeta, najbolju ekipu Sjeverne Amerike i veliku ekipu poput Belgije. Grupa je prilično teška, ali su moguća iznenađenja. Na Svjetskom prvenstvu 2014. već sam igrao protiv Belgije i ona ima nevjerovatne igrače. Žrijeb je vrlo težak i ovdje nema malih ekipa. Pokušat ću učiniti isto što sam pokušao i s Alžirom protiv Njemačke 2014. godine. Moramo vjerovati i pripremiti se za takmičenje.”

Halilhodžić je s Alžirom 2014. godine na Svjetskom prvenstvu u Brazilu ispao u od Njemačke u osmini finala i to nakon što je meč otišao u produžetke.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.