Emir Hadžihafizbegović apsolutno ne krije koliko je zapravo sretan: “Ti “jadnici“ počastiše me velikim poslom u inozemstvu”

„San snova“, najveća serija u historiji hrvatskih serijala, kako je neki nazivaju, počela se emitirati na nekoliko televizija u regionu. Planirano je da serija ima 160 epizoda. Veliki bh. glumac Emir Hadžihafizbegović igra jednu od glavnih uloga, a snimanje u Hrvatskoj bilo je razlog njegovog višemjesečnog izbivanja iz Bosne i Hercegovine i iz javnog prostora uopće.

Sarajevska škola

On je ovom prilikom progovorio i o onome što se prije nekoliko mjeseci dešavalo, kada je smijenjen s mjesta direktora Kamernog tetra 55 u Sarajevu.

-Napravio sam veliki posao za početak. Snimili smo tek 40 epizoda. Ima još 120. Ovo je još jedna moja velika pobjeda i promocija sarajevske škole glume.

Zanimljivo je da u seriji velike uloge igraju i bivši studenti sarajevske Akademije scenskih umjetnosti – Marko Braić, Tea Šimić i Nadia Cvitanović – kaže Hadžihafizbegović za „Dnevni avaz“.

Ističe da je veoma sretan nakon početka emitiranja serije „San snova“.

-To je jedna nova estetika i visoko podignuti standardi u svim segmentima tog televizijskog formata. Sjajan scenaristički predložak, režija, glumci, tehnička ekipa…

Igram čovjeka koji se nikada ne predaje, nogometnog menadžera Mirka Stošića. Za njega nema bezizlazne situacije. Porijeklom je iz Bosne, a odrastao je u Dalmaciji. Serija je jako potentna i ponudit će gledaocima beskrajno zanimljivu priču – kaže Hadžihafizbegović.

Stvari se poslože

Govori kako ga je u 61. godini stigao najveći posao u karijeri.

-Eto, kako se na kraju, kad je riječ o mom angažmanu, stvari poslože. Da me opskurna politika u Sarajevskom kantonu s lažnim diplomama nije kvarno i nezakonito skinula s mjesta direktora Kamernog teatra 55, nikad ne bih prihvatio ovakav angažman, jer ne bih imao vremena.

Ovako ti “jadnici“ počastiše me velikim poslom u inozemstvu. To ti je ona: „Ako hoćeš da nasmiješ Boga, iznesi mu svoje planove” – ističe glumački bard.

„Svemu dođe kraj“

Pred Hadžihafizbegovićem su i veliki filmski projekti

Nazimu snima film Rajka Grlića „Svemu dođe kraj“, a uskoro izlazi igrani film Ivone Juke u kome igra glavnu ulogu.

Film se zove “Stranci u noći”.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.