Lepa Brena bez imalo uvijanja progovorila o bh. glumcu Emiru Hadžihafizbegoviću: “Kod njega nema veze da li je bolestan ili je slomio ruku i nogu. On stalno radi”

Fahreta Živojinović, poznatija kao Lepa Brena, bez sumnje je jedna od najpopulrnijih pjevačica u regiji. Za Novu BH, Brena se prisjetila kako je pjevala na otvorenju sarajevskih olimpijskih igara, a nešto poslije 40. godišnjice ponovo će nastupati u Zetri dva puta – 20. i 21. aprila. Brena navodi da je ona uvijek ista i da iste stavove koje je imala i kao dijete i danas ne mijenja. Govorila je i o bh. glumcu Emiru Hadžihafizbegoviću.

Za Sarajevo je vežu posebni trenuci, kao i oni prije 40 godine u vrijeme sarajevske zimske olimpijade.

“Ove godine će biti 40 godina kako smo Balašević i ja pjevali. Ne mogu da se sjetim da li je to bila Skenderija, jer nije bilo ovih hala. Bio je to koncert za otvaranje ZOI-ja.

Nekako je ta širina ljubavi prema pjesmi, ljudima, bavljenje poslom koji morate da shvatite ozbiljno i profesionalno i mora da se oda počast publici koja je mudra i koju ne možete da prevarite”, kazala je Brena.

“Prave vrijednosti”

Generacija kojoj Brena pripada i ona koja je uz nju rasla i sazrijevala je ona koja u sebi ima prave vrijednosti, navodi Brena i objašnjava da to sve dolazi iz kuće odakle ste potekli: “Mi smo generacija koja je odrasla na pravim vrijednostima. U medijima nije bio falš i nije mogao da se eksponira svako”, prisjetila se Brena.

Ljudi je vole i to pokazuju ispunjenim koncertima: “Moje najveće profesionalno bogatstvo je moja publika”, kaže Brena.

O Emiru Hadžihafizbegoviću

Brena ima mnogo prijatelja u Sarajevu a jedan od njih je i glumac Emir Hasžihafizbegović o kojem Brena ima samo lijepe riječi.

“Kod njega nema veze da li je bolestan ili je slomio ruku i nogu. On stalno radi”, navodi Brena. Dodala je da se “uvijek tu nađe poruka gdje ko dolazi, da bi se možda mogla dogovoriti neka kafa i druženje”.

Koncert u Sarajevu

Krajem aprila dvije noći zaredom Brena će pjevati u sarajevskoj Zetri. Za sve one koji dođu na koncerte, Brena priprema specijalan program.

“Ja znam u Sarajevu koje se pjesme vole, šta se pjeva i sluša i napravit ćemo nešto spektakularno i što publika poslije toliko godina zaslužuje”, najavljuje Brena.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.