in ,

Fajon o Janšinom “non paperu”: Takvo neodgovorno ponašanje moglo bi dovesti do novog rata!

Dodala je da stoga pita Janšu i Anžu Logara, ministra vanjskih poslova Slovenije, šta se nalazi u dokumentu koji bi Slovenija trebala predati predsjedniku Evropskog vijeća

Tanja Fajon, slovenačka političarka, predsjednica slovenačkih Socijal demokrata (SD) i zastupnica Evropskog parlamenta, oglasila se na svom Twitter nalogu nakon nakon navoda medija da je Janez Janša, premijer Slovenije, predao “non paper” predsjedniku Evropskog vijeća Charlesu Michelu u kojem navodno najavljuje da će jedan od prioriteta biti “završetak raspada Jugoslavije”.

– I mene su ovih dana preplavili pozivi i brojne zabrinute poruke iz BiH koje upozoravaju da Janša pokušava dovršiti plan Milošević-Tuđman za formiranje velike Srbije i Hrvatske prijedlogom za mirni raspad BiH. Takvo neodgovorno ponašanje moglo bi dovesti do novog rata na Balkanu! – napisala je Fajon.

Fajon je dodala je da stoga pita Janšu i Anžu Logara, ministra vanjskih poslova Slovenije, šta se nalazi u dokumentu koji bi Slovenija trebala predati predsjedniku Evropskog vijeća.

– Ako su izvještavanje bh. medija i izjave diplomata u regiji istinite, to može biti vrlo štetno za Sloveniju. Hvala vam na objašnjenju – navela je Fajon.

Hafiz Sulejman Bugari: Često kažem šta je Albert Einstein rekao o religiji

Joe Biden poručio: “Nastavit ću štititi sve muslimanske zajednice širom svijeta”