Ministrica vanjskih poslova Slovenije Tanja Fajon na Face televiziji otvoreno: “Uvođenje sankcija EU Dodiku je teško pitanje!”

Ministrica vanjskih poslova Slovenije Tanja Fajon gostovala je na Face televiziji, a s njom je razgovarao Admir Salihović.

“Građani su zaslužili kandidatski status!” Salihović: “A političari?” Fajon: “Građani su zaslužili! Slovenija nudi BiH pomoć u ispunjavanju četrnaest ključnih prioriteta za ulazak u EU! Imamo pojave novodobnog fašizma u susjedstvu!”

EU pregovara sa BiH kao s jednom zemljom! Samo ovakva, jedna BiH, može ući u EU!

Nikada nisam čula da EU ima problem s BiH zbog muslimana! BiH može biti tempirana bomba ako nema jasnog evropskog pristupa! EU osudila Dodikovo odlikovanje Putina! Radimo na procesu proširenja zbog ideja o secesiji, podjeli ili stvaranju trećeg entiteta! Neće doći do sukoba u BiH! Niste sami; imate velikog prijatelja!

FACE uputio molbu i poruku Sloveniji i EU: “Budite nam iskreni prijatelji; ne ostavljajte nas same, jer mi trebamo vašu pomoć.”

Fajon: “Niste sami, imate velikog prijatelja!

Kandidatski status znači da BiH sada ima jasnu evropsku perspektivu i jasniji cilj šta treba da učini! EU je pružila ruku, a do političara u BiH je koliko će jako stisnuti tu ruku! BiH je dio Evrope i uvijek će to biti! Građani su zaslužili kandidatski status!

Političari su svjesni koliko im je velika odgovornost! BiH je izgubila puno vremena u približavanju EU! Razgovarala sam s političarima u BiH i ponudila im pomoć slovenskih stručnjaka u ispunjavanju četrnaest ključnih prioriteta! Proces proširenja EU me brine, jer je prespor i nema dosljednosti EU!

Rat je promijenio geopolitičku sliku! Zapadni Balkan nam je potreban za sve zajedničke izazove! Koliko brzo će zapadni Balkan ući u EU – zavisi od svih nas! Imamo pojave novodobnog fašizma u susjedstvu! Svako prekrajanje granica je opasno i neprihvatljivo! EU pregovara sa BiH kao s jednom zamljom!

Samo ovakva, jedna BiH, može ući u EU! Nikada nisam čula da EU ima problem s BiH zbog muslimana! Evropa je otvorena za sve religije, kulture i historije!

Ako nema jasnog cilja EU, zapadni Balkan može biti igralište za različite geopolitike! Balkan je srce Evrope!

Uvođenje sankcija EU Dodiku je teško pitanje! EU je osudila Dodikovo odlikovanje Putina! Neobično je vrijeme za dodjeljivanje priznanja Putinu!

Radimo na procesu proširenja zbog ideja o secesiji, podjeli ili stvaranju trećeg entiteta! Nešto nije u redu kada toliko mladih ljudi odlazi iz BiH!

O svemu što Srbija i Hrvatska budu radile prema BiH, sudit će ljudi! Podržavam ulogu visokog predstavnika! Schmidt iskreno želi pomoći BiH i ima potencijal za to! Neće doći do sukoba u BiH!

Niko nije spreman na sukob! Pratimo sve, ponekad i sa zabrinutošću! Političari ne bi toliko rizikovali da uđu u sukob!”

Pogledajte cijelo gostovanje.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.