Feraget nakon pisma porodice Mutap: “Muriz je do sada mogao imati unučad, ovo tumačim kao dodatni pritisak na Sud”

Nakon pisma porodice Alise Mutap, oglasio se advokat porodice Memić, Ifet Feraget.

“Očigledno je da predstavnici porodice Mutap nemaju pojma o tome kako stvari idu na Vrhovnom sudu, a našli su se da komentarišu, kazao je, između ostalog Feraget povodom današnjeg pisma porodice Mutap.

Podsjetimo, predstavnici porodice Mutap poslali su novo pismo u kojem su, između ostalih, prozvali Muriza Memića i Ifeta Ferageta, govorili o zdravstvenom stanju Alise Mutap, pa čak pozvali Ferageta i Memića da kažu ko je ubio Dženana, ako već znaju.

“Ne znam uopšte da li ima potrebe komentarisati pismo jer je degutantno. Ali, obzirom da su u njemu pomenuli i moju malenkost, mogu odgovoriti”, kazao je za radiosarajevo.ba.

“Ja bih, za početak, volio znati ko su ti ljudi, jer na početku pisma piše ‘predstavnici porodice Mutap’. Volio bih znati ko su ‘predstavnici’ i kojeg dijela porodice Mutap. Ja se uvijek oglašavam u svoje ime i u ime službene osobe koja brani porodicu Memić”, dodao je.

Kaže da postoje mnogo važnije stvari od onih koje se potenciraju u pismu.

“Mnogo su važnije okolnosti kritičnog događaja od ovoga što piše u pismu. Neka nam Alisa pojasni zašto je lagala pred Sudom o vremenu dolaska na mjesto događaja. Imamo deset svjedoka koji kažu da je bila svjesna i komunikativna kada je policija došla, zašto onda tvrde da je ostala bez svijesti? Zašto nam konačno ne kaže ko ih je napao? Ovdje se očigledno radi o isceniranoj amneziji.”

Podsjeća porodicu Mutap da je Sud zabranio iznošenje detalja o zdravstvenom stanju Alise u javnost.

“Njihovo pismo tumačim kao dodatni pritisak na Sud. Ja ih podsjećam da je Sud zabranio da se u javnost iznose detalji o zdravstvenom stanju Alise Mutap, pa bi njena porodica trebala pripaziti na to”.

“O ostalim dijelovima pisma i vrijeđanja porodice Memić se najrađe ne bih izjašnjavao. Samo ću reći da karakter čovjeka određuje njegovu sudbinu. Slučaj ‘Memić’ i ‘Dragičević’, ukoliko se riješe, vodit će ka ozdravljenju Tužilaštva i Suda BiH, zato sam i preuzeo ove predmete”, dodao je.

Osvrnuo se na to da ga je porodica Mutap prozvala zbog traženja izuzeća Sudskog vijeća i tužioca u postupku koji se vodi na Vrhovnom sudu.

“Ja sam iznio argumente o tome ko bi trebao voditi taj predmet. Očigledno da predstavnici porodice Mutap nemaju pojma kako bi taj proces trebao ići, a našli su se da komentarišu.”

Na kraju, dotakao se i rečenice ‘Ko će odgovarati za Alisino narušeno zdravlje i zdravlje njenog djeteta?’

“Muriz je do sada mogao imati unučad od Dženana, ali neće ih imati, ni unučad ni snahu. To porodica Mutap treba znati, zato nema potrebe da komentarišem takve stvari”, poručio je na kraju Feraget.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.