Gužve na graničnim prelazima, iz BIHAMK-a navode: Gradiška, Brod, Kostajnica, Kladuša i Gradina – u oba smjera pojačan promet

Na putu Vrbaška-Draksenić (put prema GP Gradina) zbog sanacionih radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Prijedora.

Zbog radova na izgradnji pristupnih puteva i raskrsnice za autoput A-1, na snazi je noćna obustava saobraćaja od 01 do 04:30 sati na dionici Buna – Počitelj u mjestu Ševaš Njive. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava preko Domanovića.

Kroz tunel Crnaja na putu Konjic-Jablanica do utorka (03.05.) do 07 sati saobraća se dvosmjerno. Od utorka (03.05.) od 7 sati vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela, saopćeno je iz BIHMK-a.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko, Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko 10 tona ukupne mase, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Pojačan je promet vozila u oba smjera na graničnom prelazu Bosanska Gradiška, kao i na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnim prelazima: Bosanski Brod, Bosanska Kostajnica, Velika Kladuša i Gradina. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Povodom Međunarodnog praznika rada večeras od ponoći, zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Zabrana je na snazi do 03.05. do 24h na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine, a do 02.05. do 24h na teritoriji RS-a, istakli su iz BIHAMK-a.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.