Hladan kao beton, Vahid Halilhodžić odlukom razbjesnio navijače Maroka, a sada je otišao i korak dalje…

Selektor reprezentacije Maroka i bh. trener, Vahid Halilhodžić je sa novim spiskom za reprezentaciju mnoge navijače naljutio na fudbalskoj sceni ove zemlje.

Legendarni Vaha neće u svojoj reprezentaciji neće računati na Hakima Ziyecha iz Chelseaja, Noussaira Mazraouija iz Ajaxa i Amine Harita iz Marseillea. Ovo su vjerovatno jedne od najvećih zvijezda, a zbog njih je Halihdožić imao zanimljivu debatu sa predstavnicima medija.

– Mazraoui je dobar igrač. Rekao mi je da se povrijedio, odbio je igrati utakmicu kad su ljekari rekli da je sposoban. Ne znam šta drugo da kažem o tome, počeo je Vaha, pa objasnio zašto ne računa na Hakima Ziyecha:

– Za njega mi je samo žao što nisam odluku donio prije. Neprihvatljivo je odbiti trenirati i ne davati 100 posto za reprezentaciju. Ziyech je prešao granicu i nakon nekog vremena morate reći dosta, prokomentarisao je Halilhodžić.

Na kraju je dobio pitanje i o Haritu, koji je u dosadašnjoj karijeri za Maroko odigrao 11 utakmica i nije postigao pogodak, što je za napadača poprilično poražavajuće.

– Vi pitate za Harita? Proveo je četiri godine u reprezentaciji, jeste li vidjeli njegovu statistiku kao napadača?, čudio se Halilhodžić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.