Hrabri Željezničar pobijedio Dinamo i prošao dalje u Konferencijskoj ligi!

Fudbaleri Željezničara su sjajnom igrom savladali ekipu Dinamo Minska rezultatom 2:1 u revanš utakmici prvog pretkola Konferencijske lige i tako su sa ukupnih 4:3 prošli dalje.

Kada se sve sabere i oduzme Željezničar je potpuno zasluženo nadigrao Dinamo i prošao u drugo pretkolo. Izabranici Nermina Bašića večeras su u Bakuu demonstrirali jednu odličnu i zrelu partiju.

Plavi bolje ulaze u ovaj susret i prijete već u 15. minuti. Galić je ubacio, Krpić glavom šutirao, ali lopta od bloka ide u korner.

Kada se sve sabere i oduzme Željezničar je potpuno zasluženo nadigrao Dinamo i prošao u drugo pretkolo. Izabranici Nermina Bašića večeras su u Bakuu demonstrirali jednu odličnu i zrelu partiju.

Plavi bolje ulaze u ovaj susret i prijete već u 15. minuti. Galić je ubacio, Krpić glavom šutirao, ali lopta od bloka ide u korner – piše Klix.ba.

Bjelurusi malo nakon toga uzvraćaju preko Bykova, ali njegov pokušaj nije mnogo zabrinuo golmana Plavih.

Željezničar je nastavio sa blažom inicijativom, dok su domaći djelovali bezidejno. Kao plod takve igre stigao je i gol u mreži Dinama.

Minutu prije kraja prvog dijela Jašarević je sjajno probio po lijevoj strani, ubacio prema Amoahu, a ispred igrača Želje Sachivko loptu proslijeđuje u svoju mrežu.

Početak drugog poluvremena donio je blagu inicijativu Dinama, ali to nije bilo ništa specijalno.
Najbolju je priliku imao Svirepa koji je šutirao s distance, lopta od bloka ide malo pored gola Mulalića. Kosorić je bio u bloku i sjajno je zaustavio ovaj pokušaj.

Amoah je u 51. minuti mogao duplirati prednost, ali je udarac napadača iz Gane zaustavio golman Makavchik.

I onda bukvalno iz ničega Dinamo stiže do poravnanja. Mulalić je nespretno reagovao i u želji da boksuje loptu udario je jednog domaćeg igrača.

Sudija je opravdano pokazao na 11 metara, a to koristi Sedko koji pogađa u donji desni ugao gola Mulalća koji je za malo pročitao njegovu namjeru.

Primljeni gol nije poremetio Bašićeve momke koji su nakon toga djelovali smireno i staloženo nakon čega su stigli do novog gola.

Akcija kao iz udžbenika. Amoah proigrava večeras fenomenalnog Jašarevića koji ubacuje, a Krpić zakucava loptu u mrežu za veliko slavlje Plavih u Bakuu od 78. minute!

Do kraja susreta Željo je zatvorio sve prilaze prema svom golu i mirno priveo susret kraju za veliki uspjeh ovog tima.

Ekipa sa Grbavice će u narednom kolu igrati sa azerbejdžanskim Neftcijem.

  1. prekolo Konferencijske lige

Dinamo Minsk – Željezničar 1:2 (Sedko 64’ / Sacivko 44’ autogol, Krpić 78’)

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.