Iz State Departmenta se oglasili o dolasku Gabriela Escobara u BiH

Trenutno nemamo nikakve planove putovanja za objavu, kazali su za N1 iz Službe za odnose sa javnošću State Departmenta u vezi sa navodima kako će specijalni američki izaslanik za Zapadni Balkan Gabriel Escobar posjetiti Bosnu i Hercegovinu.

Pojedini mediji objavili su informaciju kako Escobar iduće sedmice dolazi u BiH. Međutim, iz State Departmenta nisu mogli potvrditi ovu informaciju.

“Trenutno nemamo nikakve planove putovanja za objavu”, kazali su za N1 iz Službe za odnose sa javnošću State Departmenta.

Podsjećamo, Gabriel Escobar je prošle sedmice svjedočio u američkom Kongresu gdje je posebno kritikovao člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika za kojeg je kazao da ima “opasnu retoriku”.

“Radimo sa Evropskom unijom kako bi omogućili euroatlantsku integraciju Bosne i Hercegovine. Zato su potrebne reforme, posebno izborna i ekonomska reforma. Mi ovdje, kao i Ured visokog predstavnika i EUFOR, smo odlučni u namjeri da osiguramo svjetliju budućnost BiH, a ne da se vraćamo unazad. Dodikovi istupi su opasni, pogotov jer potkopavaju Dejtonski mirovni sporazum”, poručio je Escobar u Kongresu.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.