“Kad su mogli Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Albanija može i treba Bosna i Hercegovina”

Erol Avdović, bh. novinar koji izvještava iz New Yorka, osvrnuo se na društvenim mrežama na aktuelni politički trenutak u kojem se nalazi Bosna i Hercegovina.

-Važno je da Republika Turska koja je počela realizirati uvjetovanje ulaska Finske i Švedske u NATO s fakturisanjem vlastitih zahtjeva – zatraži da se i Bosna i Hercegovina što je moguće prije u NATO. Kad su mogli Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Albanija može i treba BiH

A važno je i da vodeći bosanskohercegovački političari koji se pitaju i koji imaju utjecaj u Ankari, jer ga tako i projektiraju u javnom diskursu – to jasno, glasno i promptno zatraže od Turske da BiH uđe u NATO.

Tako mu dođe, i nikako drugačije. A sad je i trenutak!

Nažalost, ovakvo ponašanje – sporost oko NATO i EU od strane međunarodne zajednice u BiH pod čim obično podrazumjevamo Zapad, odakle se, s europske periferije čuju i odvratni autokratski islamofobi – odgovara Rusiji. Nazdravlje. Da se više ne lažemo.

Šta čekaju bh. prijatelji, pita se Avdović, te dodaje:

„Vrijeme je postaviti i pitanje: Je li međunarodna zajednica preferira poslušnost, a ne principijelnost? I to mjenja za popustljivost prema korumpiranim bosanskohercegovačkim političarima? Usput ih samo deklarativno prozivaju za korupciju. Velike riječi. Olimpijada lopovluka“!

-Zlatko Miletić kaže u BiH ima 600 milionera i 30 multimilionera.

Stranci s takvima najviše vole postizati “kompromise”. Pitanje: šta je s s građanskim sektorom – omiljenim i sponzoriranim nevladinim organizacijama? Dakle, imali korupcije u NGO sektoru? Parada granta.

Mnogo će takvih na oktobarske izbore. Kao kandidati naravno. Hoće li CIK, OHR takve sankcionisati ili nagraditi“, zaključio je Avdović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.