Kakva poruka je stigla iz Banja Luke, ovo je jako izravno: Pokret za državu u RS – može pomrsiti račune neprijateljima BiH

Predsjednik Gradske organizacije SDP-a Banja Luka Aleksandar Vuković sve je uvjereniji da Pokret za državu u RS – može pomrsiti račune neprijateljima BiH. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Velika je čast i odgovornost biti jedan od vođa u odbrani BH identiteta, BH nacije i države Bosne i Hercegovine na polovini njene teritorije gdje trenutno egzistira najveći nacionalizam i šovinizam u Evropi!

Pokret za državu je prema tome već danas veliki pobjednik na političkoj sceni! Mi nemamo političke protivnike, nego militantne formacije i naoružane neprijatelje sa druge strane!

Imamo identifikovane i tzv. budžetske patriote koji pod tobožnjom ljubavi prema Bosni gledaju kako će se samo dokopati neke funkcije! Sa tim izdajnicima koji se sada nude i drugoj strani nema ni pregovora, niti razgovora!

Prema fašistima nema milosti, a prema kvislinzima pogotovo!”, poručio je Vuković.

Istakao je na početku da prvi put priča otvoreno u emisiji.

“U Banjoj Luci smo izloženi svakodnevnim prijetnjama! Imali smo i fizičkih incidenata!

Podsjećamo, kod Hadžifejzovića je Vuković govorio da neki ljudi olako shvataju značaj trenutka za BiH.

“Postavlja se pitanje šta je to bh. patriotizam?! Pozicija i opozicija na prostoru RS-a se ne razlikuje puno!

Imamo banjalučke litijaše i sarajevske sećijaše! Kad Milorad Dodik zableji svi iz Sarajeva idu da ližu ono što je rekao!

Posebna vrsta je budžetski patriotizam! Sarajevskoj političkoj čaršiji su više nepoželjni Bošnjaci iz Cazina nego mi koji smo Srbi po rođenju!

Mi im nećemo ništa tražiti, ali će ovi ugroziti njihov komoditet od Marin Dvora do Baščaršije! Mi smo vratili zastavu BiH u Banju Luku! Dobijamo jasne poruke međuznarodne zajednice! One su razumljive!

O Miloradu Dodiku mislim sve najgore i svejedno mi je kako će završiti svoju političku karijeru! Ali, ako bude sankcija, a Dodik ode, šta onda! Ode Murta, dođe Kurta!

Moramo jedni drugima početi opraštati! Lektira Bh. historije je tragična! Što nam je bijes koji ispoljavamo veći budućnost BiH je manja!

On je hrana onima koji rade na rasturanju BiH! Stanimo demokratskim putem na put fašističkom rosteru u BiH! Oni su se legalizovali!

Apsolutno je jasno da Čović ima ustašku ideologiju! Dodik ima četničku ideologiju! Imamo Iliju Garašanina u vrijeme digitalizacije! Ne možemo očekivati kolektivnu katarzu plemenskih vođa, jer im to nije u interesu!

Moja poruka Sarajevu je da nema pregovora! Elektorski model otpada!”, govorio je tada Vuković.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.