Kažnjen policajac koji je vršio nuždu u haremu Sinan-begove džamije!

Pripadnik MUP-a Srbije u Novom Pazaru za kojeg se sumnja da je, urinirajući u dvorištu Sinan begove džamije, oskrnavio vjerski objekat, je suspendovan, potvrđeno je za SNews iz PU Novi Pazar.

Mešihat Islamske zajednice u Srbiji (IZuS) danas je saopštio da Medžlis Islamske zajednice Novi Pazar najoštrije osuđuje skrnavljenje Sinan-begove džamije vršenjem male nužde u haremu ove džamije od strane policajca Zorana Miloševića, službenika Policijske uprave Novi Pazar.

Islamska zajendica je ovog pripadnika MUP-a, označila kao “inače poznatog po učestalim izlivima mržnje prema islamu i muslimanima, koje obično iskazuje prilikom učenja ezana na džamijama”.

“Prema tvrdnjama očevidaca, tokom ovog događaja dva pripadnika žandarmerije stajala su na kapiji džamijskog dvorišta. Od nadležnih organa Ministarstva unutrašnjih poslova očekujemo hitnu suspenziju i adekvatno kažnjavanje ovog počinioca, čime bi se potvrdilo da ovakvi slučajevi ne mogu imati nikakvu sistemsku podršku. Ma koliko ovaj čin bio gnusan, ovaj postupak odudara od tradicije dobrih međunacionalnih i međukonfesionalnih komšijskih odnosa u Novom Pazaru. Očekujemo od nadležnih organa hitnu informaciju o poduzetim mjerama”, navedeno je iz Medžlis IZ-e Novi Pazar.

U saopštenju se ne navodi datum i vrijeme kada se nemili događaj desio.

VEZANI TEKST: Svi su zaprepašteni: Policajac vršio nuždu u haremu Sinan-begove džamije

Sinan-begova džamija izgrađena je policom 16. vijeka, jedan od najstarijih vjerskih objekata u Novom Pazaru i nalazi se u gradskom parku, u sklopu Novopazarske tvrđave.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.