Koeman napokon progovorio, dotaknuo se Pjanićevih prozivki: “Malo je isfrustriran, drugi igrači su bili bolji”

Barcelonin trener Ronald Koeman u intervjuu za Mundo Deportivo govorio je o brojnim aktuelnim temama, a dotakao se i reprezentativca Bosne i Hercegovine Miralema Pjanića.

Naime, naš veznjak nije imao najbolji odnos s holandskim stručnjakom koji na Pjanića nije računao pa ga je ovog ljeta i posudio Bešiktašu.

“U Barceloni nikada nisam dobio pravu priliku. Koeman me nije poštovao i nikad nije razgovarao sa mnom. Nisam mogao ponovo prihvatiti situaciju koja mi se dešavala prošle sezone. Nogometaš sam, želim igrati i to je ono što me čini sretnim”, rekao je Pjanić nedavno u intervjuu za Marcu.

Koeman je sada odgovorio na prozivke te obrazložio zašto bh. veznjak nije imao mjesto u timu.

“Smatram da je Pjanić malo isfrustriran. Potpuno razumijem da je malo razočaran. U sistemu igre koji preferiramo, sa i bez lopte, Pjanić je izgubio mjesto od konkurencije ostalih veznjaka. Zaista se ništa drugo nije dešavalo. Pokušavali smo i s njim, ali jednostavno drugi igrači su bili bolji”, rekao je Koeman.

Podsjetimo, upravo je Mundo Deportivo branio Koemana u nedavnom tekstu u kojem su otkrili razlog zašto je Nizozemac prekrižio Pjanića.

U tekstu je navedeno kako je Koeman cijenio Pjanićev kvalitet i karijeru u svakom trenutku, ali je smatrao da njegov stil igre nije odgovarao stilu Barcelone, posebno kada je riječ o defanzivnim zadacima.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.