Koji su se automobili stari 20 godina pokazali kao najbolji? Njemački stručnjaci donose ADAC izvještaj

Kupovina automobila starog 20 godina ne mora biti veliki rizik. Na tržištu ne manjka pouzdanih modela. Njihovu nisku stopu kvarova potvrđuju visoke ocjene u ADAC ovom izvještaju.

Koji su se automobili iz 2001 pokazali kao najbolji?

Kada vozači počnu pričati o kvarovima automobila, počinju se dijeliti u dvije skupine. Jedni tvrde da su novi i oni koji su pod garancijom najmanje problematični. Drugi se temelje na pretpostavci da jednostavna tehnologija od prije nekoliko godina znači da su automobili stari nekoliko godina najmanje problematični. Izvještaji ADAC-a pokazuju da su obje skupine u pravu!

Njemački autoklub na temelju poziva njemačke pomoći na cesti sastavlja popise najmanje i najviše problematičnih vozila. Kako bi izvještaj bio vjerodostojan, ADAC uključuje samo automobile koji su dovoljno brojni na njemačkom tržištu kako ne bi iskrivili rezultate. Ocjene su broj poziva šlepe koji se odnosi na broj od 1000 registrovanih automobila u Njemačkoj – određenog modela iz određene godine.

U nastavku donosimo tablicu rezultata za automobile prvi put registrovane u godinama 2000-2017. Vrijedi napomenuti da ADAC koristi dvostruki sistem bodovanja (rezultat se pretvara u 1000 poziva pomoći na cesti) i povezuje stopu kvarova danog modela s rezultatima za data godišta (tamnozelena boja znači vrlo nisku stopu kvarova, i crvena boja – vrlo visoku stopu kvarova). Iz ove skupine izdvajamo najizdržljivije automobile stare 20 godina, odnosno iz 2001. godine.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.